kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Turkiye'nin ayibi kuyruk oldu, uzadi!

Imar mudilerinin kayit islemi icin Pamukbank subelerine akin etmesi metrelerce uzayan kuyruklara neden oldu. Kimi mudilerin para alma umuduyla cantayla geldikleri gozlendi

Imar Bankasi'nda banka kayitlarinin hesap sahiplerinin cuzdanlari ile karsilastirilmasi icin yurdun dort bir yaninda mudilerinin akinina ugrayan Pamukbank subeleri doldu tasti. Pamukbank subelerinin onunde uzun kuyruklar olusturan mudiler saatlerce ellerindeki banka cuzdanlarini yetkililere teslim etmek icin bekledi.

Bankacilik Denetleme ve Duzenleme Kurulu'nun (BDDK), Imar Bankasi'nda cifte kayit tuttugu ve kimi hesaplarin karsiliginin olmadigi yonundeki tespitleri uzerine mudilerin kayitlarina basvurma karari alinmisti. Bir yandan Imar'in subelerinde kayitlarin tasnif edilmesi calismasini surduren BDDK, bu kez de bu kayitlarla Imar mudilerinin elindeki kayitlari eslestirmek icin harekete gecti.

Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF) hafta sonu yaptigi aciklamayla Imar Bankasi mudilerinin ellerindeki belgeleri teyit icin ilan edilen Pamukbank subelerine gitmeleri istendi.

BAVULLA GELDILER
Bu haberi duyan mudiler dun sabahin erken saatlerinde evraklarini teslim icin bankanin onune geldiler. Fon, mudilerin, 4 Agustos-1 Eylul tarihleri arasinda "mudi bilgileri'' ile Pamukbank belge teslim merkezlerine basvurmalari istenmisti. Ayrica karisikliklara meydan verilmemesi icin T.C. kimlik numaralarina gore gun verilmesine karsin basvuru tarihinin ilk gununde binlerce mudi ve ailesi banka onunde toplandi.

Fon'un aciklamasini yanlis anlayan kimi hesap sahiplerinin paralarinin derhal odenecegi umudu ile geldikleri gozlenirken, mevduat sahipleri disinda bankadan Hazine bonosu alan musteriler de Pamukbank subelerine akin etti. Parasi havalede kalan, ceki olan, bankada repo yaptiran musteriler de bankaya kostu.

Elinde canta hatta bavulla Pamukbank'in yolunu tutan bazi mudiler ise bankada sadece hesap cuzdanlarinin istendigini gorunce hayal kirikligina ugradilar.

Pamukbank yetkilileri mudilerin hesap cuzdanlarini alip onlara birer yesil makbuz verdiler. Banka memurlarinin en sik karsilastigi soru ise "Paralarimizi ne zaman odeyeceksiniz?" oldu.

Kayitlarin teslim alinmasi icin 5-6 Imar subesinin bir Pamukbank subesinde birlestirilmesi izdihama yol acarken, sik sik bilgisayarlarin arizalanmasi da mudileri ofkelendirdi.

Polis esliginde kuyruklar olusturan banka mudileri arasinda kimi zaman sira tartismasi da yasanirken, kimi sube onlerinde sloganlar atildi.

Imar Bankasi mudileri hesaplarinin gercek olup olmadigini teyit ettirmek amaciyla geldikleri Pamukbank Elmadag Subesi'nde metrelerce kuyruk olusturdular. Mersin'de ve Adana'da da banka memurlari ve mudiler arasinda tartismalar kavgaya donerken, iki tarafi polisler guclukle ayirdi.

Adana'da yolu kapayan mudilerin engeli ile karsilasan araclar trafigi tikadi.

MUDILER NE DIYOR

Bir daha oy verir miyim
Imar Bankasi'nda mevduati bulunan Filiz Sanir "Devlet oldu. Hukumet bu yaptigi ile sinifta kaldi. Siyasi hesaplasmalarin cilesini vatandas cekiyor. Bu vatandas bir daha bu hukumete oy verir mi?" dedi.

Alinterimi biriktirmistim
Ev hanimi Selda Kizilarslan da "Yatirdigim para belki baskalari icin az sayilabilir ama benim icin cok. Alinterimizi biriktirdik. Simdi simit yiyerek onu kurtarmaya calisiyoruz" seklinde konustu.

Sabah sporu icin gelmedik
Hukumeti ve bazi basin-yayin organlarini sert bir dille elestiren Nilgun Gulduren "Halk buraya sabah sporu icin gelmedi. Bu insanlar devlet guvencesindeki paralari icin geldiler" dedi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir