kapat
05.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Ulkeyi, baskenti hic bilmeyenler yonetecek

Saddam'in devrilmesi sonrasi olusturan gecici Irak hukumet konseyi ilk baskanini belirledi. Arap alfabesi sirasiyla belirlenen Irak'in Saddam sonrasi ilk baskani Ibrahim el Caferi oldu.

Konseyin bircok uyesi gibi el Caferi de yillardir ulkesini gormemis. 1980'den bu yana Ingiltere'de yasayan Caferi'nin ailesi halen orada.

Cep telefonu Amerika kodlu. Su anda Bagdat'ta bir arkadasinin evinde kaliyor. Irak'in Saddam sonrasi ilk baskani olan Caferi'nin ofisi, devrik liderin damadinin eski evi. Bombardiman sonrasi ABD askerleri burayi onarip yeni hukumetin merkez ofisi haline getirdi.

"Kendimi umutsuz hissetmiyorum. Sorumluluktan korkmuyorum" diyen Caferi, aldiklari her karari ABD'li yetkililerin veto hakki oldugu ve henuz hicbir yabanci devlet tarafindan resmen taninmadiklari icin onunde zorlu bir yol oldugunu bildigini de soyluyor. 9 uyeli konseyde baskanlik birer ay sureyle butun uyeler tarafindan yerine getirilecek. Caferi'den sonra gorevi Bagdat'i ancak 20 yil sonra goren Ahmet Celebi, ondan sonra Ekim ayinda da hep Necef'te yasamis Sii doktor Iyad Allawi alacak. 2004 yili Nisan ayinda Irak'ta savas sonrasi ilk genel secimler yapilacak.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
GREENCARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir