kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

KEMAL DİNÇER


Daum'un sezonu

Sezon öncesi hazırlık dönemleri bir önceki aynı dönemlerden farklı. Tüm takımlar yeni transferlerinden de yeni sezondan da çok umutlu. İçten içe bazı sorunlar bilinse de, en azından dışarıya yansıtılan, verilmek istenen görüntü bu.

F.Bahçe de daha önceki yıllarda olduğu gibi yeni teknik direktörü ve kadrosuyla ışıltılı ve umutlu bir görüntü veriyor. Hazırlık döneminde oynanan karşılaşmaların sonuçlarının çok ciddiye alınmaması lazım. Takıma yükleme idmanları yapılırken, oyuncular denenirken, lig düzeni içerisinde alışık olunmadık ortamlar ve atmosferde oynanan bu karşılaşmalar ve bu dönem teknik direktörün takımı daha yakından tanıması için iyi bir fırsat. Bu yalnız saha içerisinde değil aynı zamanda saha dışında da geçerli. Ülkeden uzak kamp ortamında geçirilen uzun süre takımda eskiler ile yenilerin kaynaşması ve "takım olmanın" temellerinin atılması için iyi bir fırsat.

Daum gibi hem kariyerli hem Alman ekolünden gelen bir antrenörün takımını hem fizik hem de taktik açıdan en işi şekilde sezona hazırlayacağından şüphem yok. Geçtiğimiz dönem Lorant da bu dönemde son derece başarılıydı. Takımın çalışma temposu da fiziksel kapasitesi de en üst düzeye gelmişti ve ümit vaadediyordu.

Takımda lider&kaptan yok
Esas sorunlar puan mücadelesi ve bununla birlikte baskılar başladığı zaman ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz sezon da camianın kalınmasını istediği Şampiyonlar Ligi kaybedildiğinde ortadaki bahar havası aniden yok olmuştu.

F.Bahçe'nin önümüzdeki sezon en büyük sorunu takım içerisinde lider rolünü üstlenecek, sorunları büyümeden dindirecek oyuncunun olmaması. G.Saray'da Bülent'in, Beşiktaş'ta Tayfur'un üstlendiği gibi bir kaptanlık görevini F.Bahçe'de üstlenebilecek bir oyuncu şimdilik yok.

Ancak oyuncuların hepsi hırslı ve geçmiş sezonun hayalkırıklığını silmeye kararlı. Çok sayıda yeni oyuncu ile başlanacak sezonda ciddi bir rekabet ortamında bunun sinerjiye dönüşmesi de mümkün, hırsın törpülemesiyle üstesinden gelinemeyecek bir kaos ortamına da

Burada da elimizde Daum'dan başka güvencemiz yok. Alman hoca için de belki de kariyerinin en zorlu ve en riskli sezonlarından biri yaşanacak. Hepimizin ümidi Daum'un bu işin üstesinden gelerek camiaya özlediği başarıyı sağlaması.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır