|
 |
|

5 katrilyon liraya SSK yaklasimi
SSK Yasasi'yla kurumun 5 katrilyon liralik alacagi yeniden yapilandiriliyor. Saglik ve sigorta isleri birbirinden ayrilirken, 168 bin calisan Sosyal Guvenlik Kurum Baskanligi'na baglaniyor
IMF'nIn Temmuz sonuna kadar Meclis'ten cikarilmasini istedigi sosyal guvenlik kuruluslarinin yeniden yapilandirilmasina iliskin iki kritik yasa dun saat 05.00'e kadar suren maraton sonunda kabul edildi. Yasalarin kabul edilmesiyle sosyal guvenlikte saglik ve sigorta isleri birbirinden ayrilirken uclu bir cati yonetim olusturuldu.
SSK ve Bag-Kur, Sosyal Guvenlik Kurum Baskanligi'na bagli hale getirildi. Hemsireden doktora, genel mudurden daire baskanina kadar 168 bin 61 kadro verildi. SSK Yasasi'nin tumunun oylamasinda karar yeter sayisi bulunamadigi icin son oylama ise Sali gunune kaldi.
BORCLAR YAPILANDIRILDI
Yapilan degisiklikle, prim borclarini odemeyen SSK ve Bag-Kur'lularin borclari yeniden yapilandirildi. 30 Haziran 2003 sonu itibariyle tahakkuk eden prim, gecikme zammi ve diger alacaklar mukelleflerin odeme gucune gore yeniden yapilandirilacak. Faiz oranlari ise, devlet ic borclanma senetlerinin aylik ortalama bilesik faiz oranina gore belirlenecek. Borc ayin sonuna kadar odenmediginde ilk ay yuzde 10, diger aylarda devlet ic borclanma senetlerinin ortalama faizi bilesik bazda uygulanacak. Yasadan yararlanmak isteyenler yasanin yururluk tarihinden itibaren 30 gun icinde muracaat edecekler. SKK'nin 5 katrilyonluk alacagi bulunuyor.
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|