kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Zaza Pachulia da Amerika'yı seçti

Orlando tarafından seçilen 19 yaşındaki Gürcü asıllı yıldız, 1 yıl daha Ülker'de kalmak yerine NBA takımıyla sözleşme yaptı

NBA draft'inde Orlando Magic tarafından seçilen Ülkerspor'un 19 yaşındaki Gürcü asıllı oyuncusu Zaza Pachulia, Avrupa'da kalma fikrinden vazgeçti. Orlando ile bir yılı opsiyonlu 2 yıllık bir anlaşma imzalayan Zaza'nın ilk yıl 350 bin dolar alacağı öğrenildi. Orlando gazetesi Sentinel ise bu oyuncuya Ülkerspor'da kalması için 1.5 milyon dolar teklif edildiğini iddia etti.

Orlando Magic koçu Doc Rivers'ın genç oyuncuya ilk 5 için her fırsatı tanıyacağı sözünü verdiği ve bu sayede Zaza'nın ikna olduğu öğrenildi. Bu arada Ülker ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Zaza'nın bonservisi için pazarlık yapacağı öğrenildi.

Yılın soygunu Zaza
Pachulia, Yaz Ligi'nde Orlando formasıyla oynadığı 4 maçta 12.6 sayı, 8.6 ribaund ortalaması üretti. 2.10 boyundaki Zaza, Orlando Magic tarafından 42.sırada seçilmiş ve "Benden önce seçilenlerden daha iyiyim. Bunu kanıtlayacağım" demişti.

NBA'in resmi internet sitesinde Zaza'nın adı en iyi çaylaklar arasında gösteriliyor. Amerikan basınında Orlando Magic'in 2.turda bu kadar kaliteli bir oyuncuyu seçerek, "Yılın soygununu" yaptığı yorumları ilgi çekiciydi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır