kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Yalandan oynuyor

Türkiye'ye gelen en iyi yabancılar arasında gösterilen Revivo, ticarete atıldığı ve futbolu ikinci plana ittiği gerekçesiyle gönderildi. Haim, İsrail'e döneceğini açıkladı

Kararı Canaydın söyledi
Fenerbahçe'nin 2000-01 sezonundaki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan, Türkiye'ye gelen en iyi yabancı futbolcular arasında gösterilen Haim Revivo'nun Galatasaray macerası kısa sürdü. Galatasaray yönetimi, teknik direktör Fatih Terim'in verdiği rapor doğrultusunda 7 ay önce 3.5 yıllık sözleşmeye imza atan İsrailli futbolcuyla yollarını resmen ayırdı. Florya'da Başkan Özhan Canaydın ile bir araya gelen Revivo'ya, "Yeni sezonda seninle çalışmak istemiyoruz" denildi. Oyuncu ise futbol yaşamını İsrail'de sürdürmek istediğini bildirdi. Bunun üzerine Revivo'ya alacaklarına karşılık bonservisi verildi.

Aklı ticarette
Avusturya kampında idmanların yıldızı olan ancak maçlarda aynı çizgiyi yakalayamayan Revivo'nun gönderilmesindeki başlıca etken futbolunu Terim'in onaylamaması oldu. Fatih Terim'in yakın çevresine, "Aklını ve bedenini futbola veremiyor. Oynuyor gibi yapıyor ama benim istediğim ve beklediğim gibi oynamıyor. Bu haliyle bana yararı dokunmaz" dediği belirtiliyor. İddialara göre Revivo'nun Türkiye ile İsrail arasında cirosu milyon dolarları bulan ticari bağlantıları bulunuyor. F.Bahçe'nin de Revivo'yu bu yüzden gönderdiği söyleniyor.

Yıldıray için bastırıyorlar
Geçen yıl 1 milyon 380 bin dolarlık sözleşmeye imza atan İsrailli oyuncu, bu sezon 500 bin dolar artı maç başına 15 bin dolarlık yeni teklife "Evet" demişti. Ancak oyuncuya yakın kaynaklar Revivo'nun bu indirimi kabul etmediğini ve bu yüzden gönderildiğini ileri sürüyorlar. Yönetimin, Revivo'yu gönderdikten sonra Leverkusen'li Yıldıray Baştürk için herşeyini ortaya koyacağı da belirtiliyor. Bu arada G.Saray'ın Rapid Bükreş'ten forvet Florin Bartu ile anlaştığı öne sürüldü.
Yaşar YALÇIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır