kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Arınç; Tezkereye gereği yapılır!

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Irak'a asker gönderilmesi konusunda netleşmiş bir hadise olduğunu zannetmiyorum. herhangi bir resmi yoldan talep olursa Meclis gereğini yapacaktır'' dedi.

Birinci tezkereye muhalefet ederek Meclis'te reddedilmesinde önemli rol oynayan ve şimdi yeni tezkere için de muhalefete hazırlanan TBMM Başkanı Arınç, dün İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyareti sırasında, gazetecilerin soruları üzerine, işaretini verdi. Arınç, şöyle dedi "Henüz TBMM'ye bu konuda yapılmış resmi başvuru bulunmamaktadır. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ABD'de bazı temaslar yapıyor. Döndüğü zaman açıklamalarını hep birlikte dinleyeceğiz. Henüz TBMM'ye gönderilmiş talep de bulunmamakta. Dolayısıyla şu aşamada Meclis Başkanı olarak söyleyebileceğim bir şey yok.''

Arınç, "Hükümet 20 Mart'ta Meclis'ten çıkartılan tezkereye dayanarak Irak'a asker gönderebilir mi?'' sorusu üzerine de, "bu konuya girmek istemediğini'' söyledi. Arınç, "Resmi talep olursa Meclis gereğini yapacaktır. Bundan da hiç kimsenin endişesi olmasın. Sayın Dışişleri Bakanı da, TBMM'nin karar mercii olduğunu söylemiştir" dedi. Kişisel tavrı için de Arınç, ''Onu kendime saklıyorum şimdilik...'' dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır