kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Turistler hedefte

İstanbul sokaklarını mesken tutan suçluların son hedefleri turistler oldu. Taksim'de bir İngiliz, Dolmabahçe'de ise İsrailli bir turist saldırıya uğradı

İstanbul'da önceki gece hemen hemen aynı saatlerde iki ayrı yerde turistler saldırıya uğradı. Dolmabahçe'de tinerciler kendilerine para vermeyen İsrailli turisti üzerine tiner dökerek yakmaya çalıştılar. Tarlabaşı'nda ise İngiliz Frank Mecit yolunu çeviren gaspçılar tarafından bıçaklandı.

YAKMAYA KALKIŞTILAR
İlk olay Dolmabahçe Kadırga Caddesi üzerinde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler İsrailli turist G. İsrael Lichter'den para ve sigara istedi. Lichter gençlere olumsuz cevap vererek yoluna devam etti.

Bunun üzerine madde bağımlısı oldukları belirlenen gençler, ceketlerinin altında bulunan plastik şişeler içerisindeki tineri Lichter'in üzerine dökmeye çalıştılar. İmdat çığlıkları üzerine Lichter'in yardımına koşan İnönü Stadyumu'ndaki BJK Store çalışanları, saldırganlara müdahale etti. Bunun üzerine gençler olay yerinden koşarak uzaklaştılar.

Saldırının ardından şoka giren Lichter, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olurken polis ekipleri kaçan gençlerden biri olduğu ileri sürülen Murat Oruç'u yakalayarak gözaltına aldı.

BACAĞINDAN BIÇAKLANDI
Turistlere yönelik ikinci saldırı ise Tarlabaşı Bulvarı üzerindeki İngiliz Konsolosluğu'nun önünde meydana geldi. Arap asıllı İngiliz vatandaşı Frank Mecit ile kendi gibi İngiliz vatandaşı olan arkadaşının önü beş kişi tarafından kesildi. Saldırganlar ellerindeki bıçağı Mecit'e saplayarak, üzerinde bulunan 100 Euro'yu aldılar. Mecit'in yanında bulunan diğer İngiliz turistin de 400 Euro'sunu alan beş kişi karanlıkta kaçarak izlerini kaybettirdi.

Sol bacağından yaralanan Mecit, kaldırıldığı Taksim İlkyardım Hastanesi'nde hemen ameliyata alındı. Mecit'in bıçak darbesiyle yırtılan damarı, 1.5 saat süren bir müdahale ile dikildi.

Olayın ardından operasyonlara başlayan Beyoğlu Merkez Karakolu polis ekipleri, şüpheli iki kişiyi gözaltına aldılar.

Rıdvan TEZEL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır