kapat
26.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Uday ve Kusay'ın cesetlerinde 20'şer kurşun deliği çıktı

ABD, Bağdat Havalimanı'nda tutulan Hüseyin kardeşlerin cesetlerini tıraş edip medyaya gösterdi. Kardeşlerin yüzleri belli olurken, Uday'ın intihar etmediği anlaşıldı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, dün Uday ve Kusay Hüseyin'in Bağdat Havalimanı'ndaki cesetlerini medyaya gösterdi. Cesetlerin tıraş edildiği, kanların temizlendiği görüldü. İki cesette de 20'şer kurşun deliği olduğu tespit edilirken, Uday'ın intihar ettiğine dair delil bulunamadığı belirtildi. Reuters muhabiri Andrew Marshall, yakından gördüğü cesetler için "İkisi de eski halleri gibi tıraş edilmiş. Kusay'da bıyık, Uday'da kirli sakal bırakılmış. Onlar olduğuna dair şüphem kalmadı" derken, Uday'ın burnu ile ağzı arasına giren kurşun deliğinin kapatıldığına dikkat çekti.

RUMSFELD; İYİ BİR ŞEY YAPTIM
Ceset görüntülerinin yayınlanması tartışma başlattı. İlk günkü fotoğrafları gören Iraklılar "Bunlar Uday ve Kusay değil" derken; Saddam'ın Fedaileri'nin intikam yemini etmesi, liderleri Uday'ın öldüğünü kanıtlıyordu. CNN, "ABD yapabiliyorsa, birileri de ölü ABD askerlerinin fotoğraflarını sergileyebilir" yorumunu yaptı. Times'a konuşan bir Pentagon yetkilisi, "Mogadişu'daki ABD askerlerinin cesetlerinin görüntüleri bizi ne kadar sinirlendirmişti" dedi. ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld "Yaptığım iyi ve doğru bir işti. Çavuşesku'nun öldüğü de Romenler'e böyle anlatılmıştı" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır