|
 |
|

Pişkin sanıktan acılı babaya başsağlığı
13 yaşındaki Hilal'i 'birlikte olma teklifini' reddettiği için öldürmekten yargılanan Hayret Peynir, duruşmada gözüyaşlı babaya dönerek, "Başınız sağolsun" dedi
Kağıthane'de 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Hilal Karaçar'ı birlikte olma teklifini geri çevirdiği için öldürdüğü iddiasıyla yargılanan marangoz Hayret Peynir, davanın ilk duruşmasında talihsiz kızın babası Mustafa Karaçar'a başsağlığı diledi. Suçlamayı reddeden sanık, genç kızın atölyede bulunan makineye başını çarptığı için öldüğünü öne sürdü.
Taşocağı Caddesi'ndeki bir otoparkta öldürülmüş olarak bulunan Hilal Karaçar'ın, DNA testi sonucu tespit edilen katil zanlısı marangoz Hayret Peynir, kasten adam öldürmek suçundan 30 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü ilk duruşmasına katılan tutuklu sanık Hayret Peynir, müdahil sandalyesinde oturan Hilal Karaçar'ın babası Mustafa Karaçar'a dönerek "Başınız sağolsun" dedi. Acılı baba ise hiç tepki vermedi.
Hayret Peynir, Hilal Karaçar ile daha önceden tanıştıklarını belirterek şunları söyledi "Ben Hilal'i öldürmedim. Bu bir kazaydı. İşyerime gelip bir çizim yaptırmak istediğini söyledi. Oturmak için yer göstermek amacıyla elimi uzattığımda dengesini kaybetti. Kafasını atölyedeki makineye çarptı. Dokunmaya karşı tiki vardı, daha önce de bir kez düşerken onu tutmuştum. Öldüğünü anlayınca cesedi bir battaniyeye sararak otomobille işyerimin 200 metre ilerisine attım. Tecavüz edilmiş süsü vermek için zaten sıyrılmış olan elbiselerini de çıkardım. Ne yaptığımı bilmiyordum."
Duruşmada tanıklık yapan Hilal'in arkadaşı A. Ç. ise zanlının sözlerinin aksine talihsiz kızın tikinin olmadığını söyledi.
Nejdet ÇOKAN
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|