kapat
18.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Keşke ben ölseydim

"Dur" ihtarına uymadığı için peşine düştüğü genci, tek kurşunla vurup öldürmekle suçlanan polis memuru, olayla ilgili ifadeyi gözyaşları içinde verdi

Bağcılar'da önceki gece meydana gelen ve 23 yaşındaki İbrahim Demircan'ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili gerginlik sürüyor. Gece boyunca olayın meydana geldiği yerde protesto gösterileri yapan Demircan'ın yakınlarının öfkesi dinmiyor. Sabah saatlerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na gelerek oğlunun cesedini resmi işlemlerin başlayabilmesi için teşhis eden Hasan Demircan da çıkışta polis memuru Hayrullah Çapkın'a lanetler yağdırdı. Yaşlı adam, "Devlet cezasını verecek, yoksa ben vereceğim" diyerek tehditler savurdu.

Öte yandan Çapkın'ın olayın bir kaza olduğunu iddia ettiği ve "Yanıma gelip kafa attı. Boğuşurken de silahım patladı. Keşke onun yerine kurşun bana isabet etseydi. Ben ölseydim" dediği bildirildi.

"ARAÇTAYDI"
Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan ve yaklaşık bir ay önce askerden gelerek hurdacılık yapmaya başlayan İbrahim Demircan'ın polis memuru Hayrullah Çapkın'ın silahından çıkan kurşunla vurularak yaşamını yitirmesi olayıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Arkadaşı Kenan Aksakal ile gittiği alışverişten dönüşte, bir banka soygunu ile ilgili uygulama yapan motorize ekibin "Dur" ihtarına uymaması sonucu meydana gelen olayda yaşamını yitiren Demircan'ın cesedi, dün babası tarafından teşhis edildi. Sabah saatlerinde adli tıbba gelen baba Demircan, çıkışta gözyaşlarına boğularak, "Oğlumu çenesinin altından vurmuş. Kaçmaya çalışan bir kişinin çenesinin altına mermi nasıl isabet eder" diye konuştu. Oğlunun bir ayağını otomobilden çıkartıp, ellerini başının üzerine koyduktan sonra vurulduğunu iddia eden Hasan Demircan, "Devlet vuranın cezasını verecek, yoksa ben vereceğim" diye konuştu.

Genç adamın cenazesi daha sonra babası ve yakınları tarafından alınarak, evinin önüne getirildi. Burada okunan duanın ardından Demircan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre tekbir getirilerek taşındı. 'Kahrolsun polis" 'İbrahimler ölmez' şeklinde sloganlar atılan gösteri sırasında bölgede herhangi bir güvenlik önlemi alınmadı. Demircan'ın cenazesi daha sonra bir minibüse konularak memleketi Sinop'un Boyabat İlçesi'ne gönderildi. Sekiz çocuğunun en büyüğünü trajik bir olay sonucu kaybeden anne Cemile Demircan ise sinir krizleri geçirdi.

"ONU VURDU"
İbrahim Demircan'ın içinde bulunduğu otomobili kullanan ve hem asker kaçağı hem de ehliyetsiz olduğu için polisten kaçtığı belirlenen Kenan Aksakal'ın olaya tanık olduğunu iddia eden babası Hacı Aksakal, "Kenan polis dur ihtarı yaptığında korkup kaçmış. O kendisini içeri atınca ben de dışarı çıktım. İbrahim ellerini kaldırmıştı ama polis ateş açtı. İbrahim vurulunca, memur şoka girdi. 'Ben ne yaptım' diye bağırmaya başladı" diye konuştu.

"BANA DA GELEBİLİRDİ"
Polis memuru Hayrullah Çapkın ise verdiği ifadede olayın kaza olduğunu savundu. Çapkın, "Otomobilin peşine düştük. Araç birden fren yaptı. Motosiklet devrildi. Devrilen motordan kalktığım sırada üzerime gelen gençle boğuşmaya başladık. Bu sırada bana kafa attı. Elimdeki silah patladı. Kurşun başına isabet etmişti. Kurşun bana da gelebilirdi. Keşke öyle olsaydı" dedi.

Özer KILIÇ - Mehmet AKTARAN - Ali BALCI


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır