kapat
05.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Liberya lideri görevi bırakıyor

Amerika Başkanı George W. Bush, Irak savaşı biter bitmez gözünü bölgenin diğer ülkelerine çevirdi. Suriye ve İran'a "uyarı" gönderen Bush yönetimi, bu kez rotasını Afrika'ya kadar çevirdi.

Önce, bir süredir iç savaşla boğuşan ve milislerin başkente kadar dayandığı Liberya Devlet Başkanı Charles Taylor'ın görevinden ayrılması gerektiği açıklamaları yaptı. Ardından ülkeye gerekirse asker göndereceklerini söyledi, hatta 1000 kişilik bir birlik hazırlattı. Bunun üzerine Başkan Taylor, istifa etmeye hazır olduğunu açıkladı. Ancak uluslararası barış gücü geldikten sonra koltuğu bırakacağını söyledi. Dini liderlerle bir toplantı düzenleyen Taylor, "Benim gitmemden çok barış gücünün gelmesi daha önemli. Buraya gelecek Amerikan askerlerini de kucaklarım" dedi.

Ancak bu açıklama, Bush yönetimine yetmedi. Başkan'ın hemen ayrılması gerektiği konusunda ısrar edince Nijerya yönetimi, Taylor'a geçici sığınma hakkı tanıdı. Ancak Liberya liderinin bu teklifi kabul edip etmediği henüz netlik kazanmadı. Batı Afrika ülkesi Liberya'da milisler ve yönetim arasında Cuma günü barış görüşmeleri tamamlandı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır