kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

REFİK DURBAŞ


Halka da ücretsiz kitap

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki dönemde ilköğretim okullarında okutulacak kitapların ücretsiz dağıtılacağını açıkladı. Peki, halka ücretsiz kitap dağıtımı niye yok? Devlet, halka çok şey dağıtıyor ama, bir tek kitap dağıtmıyor. Refik Durbaş, 23.06.2003'te bu köşede İslam ülkelerinde kitap satışı ve çevirisinin çok düşük düzeyde olduğunu yazdı. Doğrudur... Ama bunun nedeni, bu ülkelerde yaşayan insanların bilgi edinme eğilimi ve ihtiyacı olmadığı mıdır? Elbette değil. Biz dahil tüm İslam ülkelerinde yaşayan insanların kitaba ayıracak parası var mı, yok mu? Olaya, bir de bu açıdan bakmak gerek... Bizim insanımız da kitap okumak istiyor. Fakat pahalı olduğu için alamıyor. M.E.B. öğrencilere sahip çıkıyorsa, Kültür Bakanlığı da halka sahip çıkmalı. Bir sistem kurup 15 günde veya ayda bir kez vatandaşlara ücretsiz ya da cüzi bir fiyatla kitap dağıtımına başlamalı. O zaman da insanlarımız bu kitapları gidip almıyorlarsa, bilelim ki gerçekten kitabı ve kültürü sevmiyoruz.

HÜSNÜ YILMAZ İSTANBUL

Lions'lar Hakkari'de
06.06.2003 tarihli "SABAH Posta Kutusu"nda HİSAŞ ile ilgili yazıyı okudum ve çok etkilendim. Bakırköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Bahadırlı'nın bu güzel girişiminden sonra İzmir Narlıdere Lions Kulübü olarak bizler de hem bu güzel sanata, hem yöre insanına katkıda bulunmak istedik ve bu onurlu iş için Hakkari Valiliği'ne başvurduk. Bu girişimimizin mimarı olmanız dolayısıyla sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz. MUSTAFA HAKKI BORA (Narlıdere Lions Kulübü Başkanı) - İZMİR

Taş, petrolden kıymetli mi?
Sayın Yavuz Donat, Ankara'nın Kalecik ilçesinde izlenimlerini aktarırken Kalecik'te petrolden daha kıymetli bir hazine bulunduğunu, bunun da "Kalecik Karası" denilen bir üzüm çeşidi olduğunu yazdı. "Petrolden daha kıymetli" sözü, beni 70 yıl öncesine, 1930'lu yıllara götürdü. Almanlar, o yıllarda ülkemize ziraat, veteriner, orman fakülteli bir üniversite armağan etmişlerdi. Ben, bu irfan yuvasının 1940 mezunuyum. Keçiören yolu üzerinde, Ankaralıların bir gezinti yeri olan bu üniversitenin "Ord.Prof"lu hocalarının hemen hepsi Almandı. İşte bu ünlü hocalarımızdan Prof. Zahn, bir gün derste "Yavrularım, siz Türkler petrolümüz yok diye yerinmeyin, Türkiye'de öyle bir taş var ki, onun yanında petrolün sözü bile edilemez" demiş, fakat taşın adını ve yerini söylememişti. Acaba hocanın söz ettiği taş, hepinizin bildiği şu taş mı?

KENAN ÜNALDI(Orman Mühendisi) İSTANBUL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır