kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

SAVAŞ AY


Kaymakamlar Külhanbey mi?

Sayın İstanbul Valisi. Lütfen aşağıya alıntı yapacağım mektuba bir göz atın. Sonra da bir araştırıverin. Doğruysa da yanlışsa da sonucu buradan açıklamak istiyorum. Bir grup öğretmen bakın ne diyor Sayın Vali

"Savaş Bey. Lütfen bu sorunumuzu Sayın İl Valimize iletiniz. Malum; ilköğretim kurumlarında disiplin yönetmeliği diye bir şey yoktur. Öğrenci öğretmenine karşı silah da çekse, bıçaklasa da bir cezası yoktur. İlköğretimde sınıfta kalmak da yoktur. Fakat sene sonunda toplam 12 dersten 7-8 hatta 11 zayıfı olan öğrencilerin geçmesini kararlaştırmak için toplantı yapmamız istenir.

Beyimiz racon mu kesiyor?..
Bizim 2005 mevcutlu okulumuzda 19 kişi sınıfta kalmıştır. Yani başarısızlık oranı % 0.76 gibi düşük bir rakamdır. Buna rağmen Bayrampaşa Kaymakamımız Sayın Durmuş Gencer okul müdürlerini makamına çağırıp resmi yazıyla iletemediği bazı şahsi isteklerini, pozisyonunu kullanarak gerçekleştirmek istemiştir. "19 öğrencinin sınıf geçmesi için" biz öğretmenlere tehditler savurmuştur. Şimdi soruyoruz Kaymakamlar öğretmenlerin almış olduğu kurul kararlarını değiştirme yetkisine sahip midir? Biz bir sene boyunca yazılı, sözlü, ödevle uğraşıp sene sonunda hak edeni de hak etmeyeni de geçirmek zorunda kalıyoruz. Bu durum hem velileri kızdırıyor hem de iyi öğrencilerin gelişmesini yavaşlatıyor. Yakında mahalle muhtarları da gelip tehdit yoluyla bize talimat verirse ne yapmalıyız?

Demiryolcu mektubu
Savaş Abi. Hani bundan 3-5 ay önce banliyö ara istasyonlarındaki gişe yolsuzluğunu deşifre etmiştin ya. TCDD olayın önemini henüz fark etti. Düne kadar yolsuzlukları söyleyen, rapor eden personeli cezalandıran E.K VE H.C adlı yetkililer şimdi Genel Müdürümüzün emriyle adam üstüne adam yığıyor istasyonlara. Onlar da Allah için sıkı denetim yapıyorlar. Bu sayede günlük 1 milyar lira olan gişe hasılatı 15 gün gibi bir zamanda 7 milyara çıkmış.

Kim cebine attı bu farkı?

Şimdi biz de haklı olarak diyoruz ki; bu, günlük 6 milyar fark, yıllarca kimlerin cebine gitti? Bu arada sevgili abim; bizim hakkımızı korumak adına her şeyi göze alıp haber yapmaya çalıştığın bir zamanda bile sana saygısızlık yapmaya çalışanlar olmuştu. Biz bunu biliyoruz.

Ama sen doğrunun ve haklının yanındaydın ve inan bana Abi, o kadar çok arkadaşın hayır duasını aldın ki...

Cinsel gücü azalan gaza yükleniyor!
İşin erbapları olan ruh hekimleri diyor ki "Erkeklerin cinsel gücü azaldıkça, kullandıkları arabanın sürati artar." Takdir edeceğiniz gibi hayli ilginç ve şaşırtıcı bir çıkarım bu. Dahası da var sözlerin. Dinleyin hele Erkekler andropoz dönemine girdiklerinde, gençlik yıllarındaki cinsel performanslarını bulamıyor. Bazı kişilik yapıları bu durumu kabullenmekte zorlanıyor. Kabullenme güçlüğü yanı sıra cinsel yaşamdaki mutsuzluk ve tatminsizlik trafiğe de yansıyor. Bu dönemde bedensel ve cinsel performansları azaldığından, durumu güya inkar edebilmek için gaza yüklenirler. Hatta sürücülüğü neredeyse bir intihar aracı olarak kullanırlar. Ben bu mevzuatı öğrendiğim günden beri, boş yolda bile saate 50 kilometrenin üzerine çıkmıyorum arabamla. Gerçi değişen bir "şey" görmedim ama, hiç olmazsa dışarıdan bakanları kandırmam mümkün...

Haydi geceyarısı fotoğrafları çekmeye
İstanbul, özellikle yaz akşamlarında Kadıköy sahilinden izlemeye doyum olmayan gün batımı silueti ile görsel imaj açısından dünyanın ilk on şehrinden biri... Fototrek - Nikon Fotoğraf Merkezi, İstanbul'un en güçlü görsel noktalarında gerçekleştireceği gece çekimleri ile etkinliklerini sürdürecek.

Ben de çekerim valla
Temmuz ayı boyunca gerçekleştirilecek çekimler 2 Temmuz Çarşamba günü Sultanahmet Camii ve Ayasofya ile başlıyor. Çekimlerde Fototrek - Nikon Fotoğraf Merkezi'nin danışmanları katılımcılara yardımcı olacak.

Temmuz ayı sonunda Fototrek - Nikon Fotoğraf Merkezi Etkinlik Salonu'nda çekimlere katılanlar ortak dia gösterisi yapacaklar. Katılım ücretsiz, ancak kayıt yaptırmak gerekiyor. Peki ne zaman nereler mi çekilecek, işte listesi

02 Temmuz ... Sultanahmet Camii ve Ayasofya

09 Temmuz ... Kadıköy'de gün batımı ve Kızkulesi

16 Temmuz ... Değerlendirme Toplantısı

23 Temmuz ... Ortaköy Camii

30 Temmuz ... Katılımcılar ile ortak dia gösterisi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır