kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Federasyon şart

Uluç, Mümtaz Tahincioğlu'nun otomobile bile yetişmekte zorlandığını belirterek "Motorsiklet sporunun ilerlemesi için mutlaka ayrı federasyon kurulmalı" dedi

Tüm dünyada otomobil ile motorsiklet ayrı ayrı federasyonlar tarafından yönetiliyor. Türkiye'de ise Merkez Danışma Kurulu motorsikletin ayrı yapılanmasına izin vermiyor.

GSGM ve Merkez Danışma Kurulu bunu niye geciktirir, anlamıyorum. Mümtaz Tahincioğlu hem otomobilin hem de motorsikletin başkanı olmayı kendi menfaatlarına uygun görüyor olabilir. Buna itirazım yok ama onun koskoca Merkez Danışma Kurulu'nu etkilemesini aklım almıyor.

Bugün motorsiklet dünyanın izlediği bir spor dalı. Herhangi bir gün Eurosport'u açın, karşınıza büyük olasılıkla motorsiklet yarışları çıkar. Bu kadar ilgi gören ve yaygın bir spor. Bu spor dalının Türkiye'de gelişmesi lazım. Bu da ancak Türkiye Motorsiklet Federasyonu'nun kurulması ile mümkün.

Sizce Tahincioğlu bütün motor sporlarının başkanı olarak motorsiklete gerekli ilgili gösterebiliyor mu?

Mümtaz Tahincioğlu, Dünya Ralli Şampiyonası'nın bir ayağını Türkiye'ye getirdi. F1'i getirmek için de çalışıyor. Bunların yanına Türkiye'deki otomobil faaliyetlerini de ekleyin... Adamın gücü ve zamanı otomobile bile yetmez, nerede motorsiklete ayıracak zaman?

Motorsiklet derhal ayrı bir federasyon ile disipline edilmeli. Geçen sene atv'de, ana haber bülteninde bir bölüm izledim. Diyarbakır'da mopedten az gelişmiş motorsikletlerle delikanlılar yarışıyor ve cambazlık yapıyordu. Bu tutku Diyarbakır'da varsa, İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de çok daha fazla vardır. Bir de Harley-Davidson'ları düşünün.

Çok yaygın bir ilgi tabanı var motorsikletin. Bütün bu meraklıları, ölümcül kazalara sebep olmamaları için trafiğe açık yollardan alıp motorsiklete has alanlarda, kurallar içinde yarıştırmanın yararlarını tartışmaya dahi gerek görmüyorum. Tekrar söylüyorum, Türkiye Motorsiklet Federasyonu derhal kurulmalı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır