kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Ya 2010 ya da 2011'

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dün TBMM Genel Kurulu'nda AB Ulusal Programı'na ilişkin bilgi verirken, AB tam üyelik takvimine ilişkin tahminini açıkladı.
Meclis tatile girmeden önce siyasi kriterlerle ilgili mevzuat değişikliklerinin tamamlanacağını belirten Gül, Türkiye'nin ev ödevini eksiksiz olarak yerine getirmesi halinde 2010 veya 2011 yılında AB'ne tam üye olacağını bildirdi.

BÜYÜK BULUŞMA
Dışişleri Bakanı Gül, toplumun tüm kesimlerince tartışıldıktan sonra programı "hükümet kararı" olarak Resmi Gazete'de yayımlamayı düşündüklerini belirterek, bu reformları zorlamayla değil Türk halkının geleceği için yaptıklarını anlattı. Programla "daha demokratik, daha özgür, daha kalkınmış, ekonomi ve mali ilişkileri daha şeffaf, hesap verilebilir bir ülke" hedeflediklerini belirten Gül, "Bu program, tam üyelik müzakerelerinin başlayıp başlamamasını tayin edecektir" dedi.

Programdaki kısa vadeli taahhütlerin 2003 ve 2004 yılını, orta vadeli taahhütlerin ise 2005 yılını kapsadığını belirten Gül, siyasi, ekonomik ve mali kriterleri özetle anlattıktan sonra, "düzgün, etkin ve fonksiyonel bir devlet" öngördüklerini söyledi. Gül, tahmini AB üyeliği takvimini açıklarken, 2003 yılında mevzuat değişikliklerinin tamamlanacağını, 2004 yılının uygulama yılı olacağını, 2004 yılı sonunda ise AB ile müzakere masasına oturmayı hedeflediklerini anlattı. Gül, "Müzakereler ne kadar sürer bir tahminde bulunmak zor. Tahminen bunun 2010 veya 2011 yılına kadar uzaması muhtemeldir" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır