kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

İkinci İSKİ skandalı!

İSKİ skandalının kahramanlarından Feray Karvar, tam 10 yıl sonra yine İSKİ skandalına benzer bir 'ihanet' olayının sorumlusu!

Küçükçekmece Belediyesi eski başkan yardımcısı Halim Kızılırmak'ın boşamak istediği eşi, kocasının Feray Hanım'la aşk yaşadığını ileri sürerek, kocasının mal varlığının tespit edilmesini istedi


İSKİ skandalının kilit ismi Feray Karvar'ın adı şimdi de bir başka ihanetin ortasında yer alıyor. Ergün Göknel'in İSKİ Genel Müdürü olduğu dönemde aşk yaşadığı Karvar'ın adı eski Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Halim Kızılırmak'ın boşanma davasıyla yine gündemde.

Feray Karvar'ın adının geçtiği hikaye, Kızılırmak'ın 1999 yılında belediye başkanlığı görevinden ayrılmasıyla başladı. Bakırköy'de bir muhasebe bürosu açan Halim Kızılırmak, 2 çocuğunun annesinin iddialarına göre Feray Karvar ile birlikte olmaya başladı. Ancak Hayriye Kızılırmak, 'aldatıldığını' öğrenmesine karşın 19 yıllık evliliğini bitirmeye yanaşmadı.

İKİ AY ÖNCE DAVA AÇTI
Ancak 2 ay önce Halim Kızılırmak, eşine boşanma davası açtı. Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Halim Kızılırmak, eşinin kıskançlık krizleri nedeniyle evliliklerinin çekilmez hale geldiğini öne sürdü. Kızılırmak dilekçesinde, "Eşim ile 1984'te severek evlendik. Evliliğimizin ilk yıllarında eşimle mutluyduk. İşim nedeniyle evime geç gidiyordum. Bu yüzden eşim sürekli kavga çıkarıyordu. Daha sonra kavgaları kıskançlığa dönüştürdü. 'Başka kadınlarla mı birlikte oluyorsun?' diyerek bana hakaretler yağdırıyordu. Evliliğimizi çekilmez hale getirdi" ifadelerine yer verdi.

Kocasının boşanma davası açtığı haberi üzerine şaşkına dönen Hayriye Kızılırmak ise verdiği cevap dilekçesinde şok edici iddialar vardı. Kızılırmak, "Beni Feray Karvar ile aldattı ama çocuklarımın hatırı için ayrılmadım. Boşanma davasını kabul etmiyorum" dedi.

Eşine ait muhasebe bürosundan da ayrılan Hayriye Kızılırmak, "1984 yılından beri mutlu bir hayat sürüyorduk. Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemlerde hesap işleri ile uğraşıyordu. Ardından ismi belediyede yolsuzluk işlerine karıştı. DGM'de yolsuzluk suçlarından yargılandı. Herkes gibi aklandı" dedi.

GAZETELERDE GÖRDÜM ONU
Hayriye Kızılırmak, eşi ve Feray Karvar hakkındaki iddialarını şöyle sürdürdü

"İSKİ skandalının kilit ismi Ergun Göknel'in ilk eşinden boşanarak evlendiği ve kısa bir süre sonra da boşandığı eşi Feray Karvar ile eşimin gazete sayfalarında birlikte fotoğrafları çıktı. 'Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Işık, Ergun Göknel'in ikinci eşi Feray Karvar ile aşk yaşıyor" sözleriyle çıkan haberde, Feray Karvar ile eşimin yan yana fotoğrafları kullanılmıştı. Eşim, haberdeki isim yanlışlığı yüzünden, 'benim fotoğrafımı yanlışlıkla basmışlar' diye beni kandırdı. İki çocuğumun hatırına yuvamı yıkmak istemedim."

MALLARIN YARISI BENİM
Hayriye Kızılırmak, dava dilekçesinin devamında eşinden adeta intikam aldı. Kocasının belediyedeki görevi sırasında gayrimenkul ve dolar zengini olduğunu ileri sürerek şöyle dedi

"Eşim belediye başkan yardımcılığı yaptığı dönemlerde Kızılırmak Muhasebe Bürosu'nu açtı. Büronun başında duruyordum. Üzerine kayıtlı çok miktarda mal var. Muhasebe bürosu ile bu mal varlıklarına sahip olması mümkün değil. Tüm mal varlıklarının yarı yarıya bölünmesini istiyorum."

Eşinin açtığı boşanma davasını reddettiğini söyleyen Hayriye Kızılırmak, mahkemeden eşinin üzerinde olan malların tespitini talep etti. Davaya ileriki günlerde görülmeye başlanacak.

Kocasının mallarını bir bir deşifre etti
Hayriye Kızılırmak'ın mahkemeye sunarak tespitini istediği eşine ait gayrimenkuller şunlar

* Bakırköy'de 900 metrekare ev

* Bakırköy'de 30 metrekare dükkan

* Tekirdağ'da 150 metrekare arsa

* Marmara Ereğlisi'nde 300 metrekare arsa

* Osmaniye'de bir dükkan,

* Osmaniye'de bir internet kafe

* Ford Escort marka bir otomobil,

* 1992 model Mazda marka bir otomobil

* 1998 modal şahin

* Bir adet BMW

* Değişik bankalarda farklı miktarlarda dolar ve Türk Lirası

Sekreterle aşk İSKİ skandalını patlatmıştı
Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen İSKİ skandalının baş aktörü Ergun Göknel, aldattığı eşinin intikamı sonucunda kendisini cezaevinde bulmuştu.

Başarılı bir bürokrat imajı çizen Ergun Göknel, kendisinden 29 yaş küçük sekreteri Feray Karvar ile aşk yaşamaya başladı. Ardından da eşi Nurdan Erbuğ'a boşanma davası açtı. Erbuğ'a 606 bin 500 dolar ve 100 bin mark tazminat veren Göknel'in sonunu da o döneme göre çok yüklü bir miktar olan bu tazminat hazırladı.

İNTİKAM ATEŞİ...
Eşi; sekreteriyle evlenince Nurdan Erbuğ, Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak eşi hakkında suç duyurusunda bulundu ve mal varlığının tespitini istedi. Bunun üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı Göknel'i görevinden aldı. Mali Şube ekipleri de Göknel'in malvarlığını mercek altına yatırdı.

Bu süreçte Göknel'in kurumun ihalelerini paravan olarak kurduğu şirkete verdiği ve büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıktı. Sonuçta Göknel 1995'te iki ayrı davadan toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar Yargıtay tarafından onandıktan sonra, Ergun Göknel hapse girdi. Cezaevinden çıkmadan önce de Feray Karvar ile olan evliliğini bitirdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır