kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Hükümetten yüzde 4 önerisi

Hükümet geri adım atarak, Türk-İş'e birinci 6 ay içinde yüzde 4 zam önerdi

Hükümet, sıfır zam önerisinden geri adım attı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'a işçilere birinci 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 7, üç ve dördüncü aylar için yüzde 5 zammı önerdi. Hükümetin bu önerisine Türk-İş birinci 6 aylık dilimin artırılmasını istedi. İkinci 6 ay için yüzde 7'ye olumlu bakan Türk-İş, üç ve dördüncü 6 aylar için enflasyon artı yüzde 5 zam yapılmasını istedi.

"HÜKÜMET ZORLANIR"
Salih Kılıç'ın bu teklifine Şahin, "Hükümet bu teklifinizde biraz zorlanacak. Çünkü teklifin bütçeye getirisi 800 trilyonu aşıyor" karşılığını verdi. Salih Kılıç ise hükümetin yeni teklifinin kapıları araladığını ancak yeterli olmadığını dile getirdi. Salih Kılıç, önümüzdeki hafta içerisinde anlaşmaya varılmaması durumunda yetkili kurullardan izin alarak gereken tepkinin gösterilmesini sağlayacaklarını söyledi. Hükümet ayrıca Türk-İş'e bu önerinin 5'inci Gözden Geçirme'den önce kabul edilmesinden yana olduklarını söyledi.

Türk-İş Genel Merkezi'nde Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve Türk-İş Başkanı Salih Kılıç'ın bir araya geldiği toplantı, yaklaşık iki saat sürdü.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Şahin, yeni bir öneri ile geldiklerini belirterek, "Gelmiş olduğumuz nokta, sonuca dünden daha çok yakın bir noktadır" dedi. Yeni önerilerini açıklamak istemeyen Şahin, hükümetin sıfır zam önermediğini tekrarladı. Türk-İş Başkanı Salih Kılıç da toplu iş sözleşmeleri sürecinde, yeni bir aşamaya gelindiğini belirterek, 16 Haziran'da hükümetin önerdiği sıfır zammın geri çekilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır