kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Gazeteciyi öldürtmek için kiralık katil tutmuş

Çek Dışişleri Diplomatı Karel Srba, 'kirli işleri'ni ortaya döken gazeteciyi öldürmek için kiralık katile1 milyon dolar önermiş

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, bir gazeteciyi öldürmek için tutulan kiralık katil skandalı ile çalkalanıyor. Bakanlık'ta Genel Sekreter olarak çalışan Karel Srba'nın, karıştığı yolsuzlukları ortaya çıkaran gazeteci Sabina Slonkova'yı öldürtmek için kiralık katil tuttuğu ortaya çıktı. Gazeteci Sabina Slonkova, iki yıl önce başladığı araştırmayla bakanlık üst düzey çalışanı Srba'nın bulaştığı emlak satışı ve rüşvet olaylarını ortaya çıkardı.

KATİLE 1 MİLYON DOLAR
Bürokrat Karel Srba, olayın ortaya çıkmasından sonra görevinden alınınca, gazeteci Sabina'yı düşman olarak görmeye başladı. Gazeteci Sabina'yı öldürmek üzere 1 milyon dolar nakit para karşılığı bir kiralık katille anlaşan Srba'nın bu planı, kiralık katilin olacaklardan korkup polise gitmesiyle son buldu. İhbar üzerine eski diplomatın evine baskın yapan Çek polisi, Srba'nın evinde, üzerinde 'ortadan kalkmalı' yazılı Sabina Slonkova'ya ait bir fotoğraf buldu. Hakkında cinayete azmettirme girişiminden dava açılan eski diplomat, suçlamaları sürekli reddetmesine rağmen önceki gün görülen son duruşmada mahkemece suçlu bulundu.

'KİRLİ İŞLER' BÜYÜYOR
Savcılık makamı, Srba'yı ve karıştığı "kirli işleri" soruştururken davanın çok daha büyük boyutlara ulaştığını ve birçok konunun halen inceleme altında olduğunu belirtiyor.

Olayların yaşandığı dönemin Dışişleri Bakanı olan Jan Kavan, yardımcısı Karel Srba'yı derhal görevden alarak kendisini büyük bir skandalın ortasında bulmaktan kurtuldu. Jan Kavan, halen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda başkanlık görevini yürütüyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır