kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Kanser hastası kızı biyonik bacak kurtardı

Amerikan'ın Michigan kentinde yaşayan 4 yaşındaki kemik kanseri hastası Dominique Patton, annesinin çabaları sayesinde bacağının kesilmesinden son anda kurtuldu. Doktorları küçük kızın bacağını kesmekten başka çareleri kalmadığını söyleyince acılı anne Leitia, internette aramadık yer bırakmadı.

Sonunda Chicago kentinde kimi doktorların, biyonik bacak taktıklarını öğrendi. Küçük kızını yanına aldığı gibi bu kente gitti ve kapı kapı doktorları aramaya başladı. Bacağın kesilmesini önlemek için içine son teknoloji ürünü bir cihaz takılarak yapılan bu yöntem İngiltere'de birkaç hasta üzerinde denenmişti. Ancak hiçbiri 4 yaşında, yani Dominique kadar küçük değildi...

BAŞKA AMELİYAT OLMAYACAK...
"Repiphysis" adı verilen cihazı küçük kızına takmaları için sonunda Rush-Presbyterian-St. Lukes Tıp Merkezi doktorlarını ikna etti. Küçük kızın bacağının kanser tümörü bulunan kısmı alındı. Yerine bu yeni cihaz takıldı. Bu sayede hem küçük kızın bacağı kesilmekten, hem de her seferinde ameliyatlı bacağının boyunun, diğeriyle aynı oranda uzamasını sağlayacak ameliyatları olmaktan kurtuldu.

Çünkü yeni cihaz, küçük ve acısız bir operasyonla diğer bacakla aynı miktarda dışarıdan müdahaleyle uzatılabilecek. Küçük Dominique'in bacağında ameliyat ve kemik kanserinden geriye sadece dikiş izleri kaldı. Anne ve babası ise kızlarını yaşıtları gibi sağlıklı ve özgürce koşup oynarken görmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Uzmanlar, yöntemin daha da yaygınlaştırılması halinde kemik kanserine yakalanan binlerce hastaya büyük umut olabileceğini belirtti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır