kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Kısırlığın çaresi doğmamış bebek

Doğmamış bebekler anne olacak... Bu da nasıl olur demeyin. Yeni alternatif sunan bilimadamları, bu kez kürtajla alınmış ya da düşük olmuş ceninlerden alınan yumurtalık dokularını kullanarak kısır kadınları anne yapabilecek.

İsrailli ve Hollandalı bilimadamları tarafından denenmeye başlanan bu yöntemde ilk olarak 22-23 hafta arasında ölen 7 ceninin yumurtalıklarından dokular alındı. Bunlar, laboratuvarda 4 hafta boyunca "canlı" olarak tutuldu. Yumurta üretimi aşamasına gelemeseler de bilimadamları önemli bir gelişme olduğunu belirtiyor.

TEPKİ DE VAR
Doktorlar, çalışmalarında bir sonraki aşamada doğmamış ceninlerin yumurta dokularının daha uzun süre canlı tutulacağını ve yumurta üretmelerinin sağlanacağını belirtiyorlar. Ayrıca bu sayede kısırlık tedavisi için gereken yumurtanın çok sayıda elde edilebileceğini söylerken yabancı basın bu gelişmeyi "doğmamış bebekler anne olacak" başlığıyla duyurdu.

İspanya'daki Avrupa Üreme Konferansı'nda sonuçlar bazı bilimadamalarını kızdırdı. Londra Üniversitesi profesörlerinden Françoise Shenfield bunun etik olmadığını söyleyerek doğmamış çocukların böyle bir iş için kullanılmaması gerektiğini söyledi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır