kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Jet sosyetenin en yeni adresi Marakeş

Palmiye ağaçları ve muhteşem mimarisiyle Fas'ın Atlas Okyanusu kıyısındaki tatil beldesi Marakeş son yıllarda jet sosyetenin yeni cennet köşesi oldu

Türkiye Marakeş'in adını, antikacı Ayşegül Nadir'in kaçtığı yer olarak tanıdı. Ancak Fas'ın Atlas Okyanusu kıyısındaki bu kenti, artık dünya zenginlerinin tatil merkezi haline geldi. Palmiye ağaçları ve eşsiz mimarisiyle Marakeş'in "sırrını" çok uzun zaman önce modacı Yves Saint Laurent ve İngiliz lideri Winston Churchill'in keşfettiğini yazan Fransız Paris Match dergisi, "Bugün artık Fas'ın bu kenti jet sosyetenin cenneti haline geldi" ifadesini kullandı. Marakeş'teki villa ve lüks süitleri bulunan oteller, Hollywood yıldızlarından işadamlarına ve trilyoner modacılara kadar dünyanın dört bir yanından insanları bu Kuzey Afrika ülkesine çekiyor. Oscar ödüllü yıldız Julia Roberts da, sık sık Ksar Char Bagh adlı otelin süitlerinde kalmayı tercih ediyor.

TEK GECE 10 BİN DOLAR
Bu ve benzeri süitler geceliği 800 Euro'dan kiralanıyor. Burası Faslı işadamı Cevad Kadiri'ye ait. Efsane oyuncu Rita Hayworth'un kocası Ali Han'la balayını geçirdiği Villa Taylor da burada bulunuyor. Palmiye ağaçları, havuzlar, fıskiyeler ve çöldeki vahaları andıran güzelliğiyle büyüleyen otel ve villaların en küçüğü 1 hektarlık arazi üzerine kurulu. Marakeş'teki en gözde mekan, Villa Mehdi ve günlüğü tam 10 bin Euro'dan kiralanıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır