kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Genelev yüzünden kilise ile kavga çıktı

Biri Atina'nın Belediye Başkanı, diğeriyse 2004 Atina Olimpiyat Komitesi Başkanı... İki ünlü kadın, olimpiyat öncesi turizm patlaması olsun diye genelevlerin rahatça çalışmasını talep etti. Kilise ise "Bu bir hakaret" diyerek sert çıktı

Yunanistan'ın başkenti Atina, hiçbir şeyden çekmedi 2004 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmasından çektiği kadar... Başbakan Kostas Simitis hükümeti, ülke turizmini canlandırmak için soyunduğu bu işte, önce trafik sorunuyla karşılaştı. Çünkü olimpiyatların yapılması düşünülen yerlere başkentten ulaşım henüz tamamlanmamıştı.

Son 2 yılı tamamen inşaatla geçiren Atina, geçen yılın başında da "fahişe" kriziyle karşılaştı. Olimpiyat kurallarına göre müsabakaların yapılacağı ülkede, gelecek turistleri "mutlu etmek" için yeterli sayıda fahişe bulunması gerekiyor. Bu da o kentin nüfusunun yüzde 5'i anlamına geliyor. Yunanistan bu kez fahişe açığını kapatmak için geçen yıl Türkiye de dahil birçok komşu ülkeye "açıklama yaparak" fahişe transferiyle açığı kapatmak istediğini belirtti...

KADIN DAYANIŞMASI
Tüm bu kavgaların geçtiği dönemlerde Atina, bir de Belediye Başkanı değiştirdi. Seçimlerde kentin başına ilk kez bir kadın, Dora Bakoyannis geçti... Kısa süre içinde bir suikast girişimi atlatan bayan Belediye Başkanı'nın başı, şimdilerde de Yunan Kilisesi'yle dertte. Nedeniyse Başkan'ın kentte açılmasını istediği genelev... Bakoyannis, 2004 Olimpiyatları'na kadar kentteki genelevlere yasal bir çalışma ortamı sağlanması için yargıya başvurdu. Daha da ilginci, en önemli desteği olimpiyatların diğer kadın yetkilisi Komite Başkanı Yanna Angelopoulos'tan aldı. Angelopoulos, olimpiyatlara kadar yapılacak bir düzenleme sayesinde "Yunanistan'a gelecek turistler mutlu olursa ülke turizmin de patlayacağına inandığını" belirtti. Ancak Atina'daki bu iki üst düzey kadının genelev girişimi, Yunanistan Kilisesi'nin sert tepkisine neden oldu.Yunan basınına göre, Kilise Başpiskoposu Hristodulos, konuyu, Yüksek Kurul (Holy Synod) toplantısında gündeme getirdi.

"ÇETELER MUTLU OLUR"
Yüksek Kurul toplantısından sonra yapılan açıklamada, Atina Belediyesi'nin yaklaşımının kente hakaret anlamına geldiği ve ülkenin en büyük yerel idaresinin seks turizmine gösterdiği yersiz ilgiye işaret ettiği vurgulandı. Açıklamada "Karar, yalnızca genç ve yabancı kadın ticareti yapan çeteleri tatmin eder"denildi.

Atina Belediyesi yetkilileriyse tek arzularının yürürlüktekinin yerine daha gerçekçi bir yasal çerçeve oluşturmak olduğunu açıkladı. Belediye yetkilileri, amaçlarının lisanssız çalışan genelevleri faaliyetten men etmek olduğunu kaydederek, "Açıkça görülüyor ki Yüksek Kurul kararlarımızdan ve niyetlerimizden yeterince haberdar değil" dedi.

Stelyo BERBERAKİS


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır