|
 |
|

AHMET HAKAN
Filozof ve kusku
Prof. Mehmet Aydin, imam-hatip lisesinde okurken "Bati gormusler" tarafindan dile getirilen su yakinmadan cok etkilenmis "Kardesim Bati'da oyle papazlar var ki, adamlar felsefe biliyor, uc universite bitirmisler, hem bir universitede felsefe dersi veriyorlar, hem de kilisede Pazar vaazi... Bir de bizdeki imamlara bakin! Ne konusmayi biliyorlar, ne yeterli birikimleri var!"
Mehmet Aydin bu elestirilerin de etkisiyle imam-hatip okulundan mezun olduktan sonra bitmek tukenmek bilmeyen bir bilim yolculuguna cikmis Ingiltere'nin en saygin okullarindan birini bitirmis, akademik calismalara agirlik vermis ve felsefe profesoru olmus... Gerci bir camide cuma gunleri vaaz vermiyor ama o, imam-hatip mezunu olarak Turkiye'nin yuz aki felsefecilerinden biri!
Simdi siyasette... Diyanet Isleri'nden Sorumlu Devlet Bakani... Bu kez yine bir yakinmayla karsi karsiya... Gecmiste Bati'daki 'aydin din adami' tipine uymadigi icin elestirilen Mehmet Aydin, "aydin din bilgini" vasfini tam olarak kazanmisken, simdi de "Bunlarin niyeti farkli... Kim bilir bu adam neden bu kadar okumustur. Belki de amaci farklidir" gibi niyet sorgulamalariyla karsilasiyor.
Mehmet Aydin Hoca, iste bu durumdan sikayetci...
****
Nasil sikayetci olmasin? Bu zamana kadar yazdiklariyla, soyledikleriyle farkli kesimlerden bir cok kisiyi etkileyen Mehmet Aydin Hoca, simdi sirf AKP'li oldugu icin elestiri oklarinin hedefi haline geldi... Bu zamana kadar "Iste aydin din bilgini boyle olmali!" diye alkislanan Hoca, simdi kiyasiya elestiriliyor.
Hoca'yi en cok uzen de bu... Bu elestiriler karsisinda diyor ki "Ben 60 yasina geldim. Toplumda bir yerim var. Fikirlerimi soyluyorum. Bu saatten sonra bir bakanlik koltugu ugruna fikirlerimden vazgecebilecegimi nasil dusunebilirler."
Bu cevap beni etkiledi...
Burada esasli bir sorun var Bir siyasi partiye dusmanlik yapilacak diye once niyet sorgulamalari yapiliyor, ardindan o partinin en akli basinda ismi rahatlikla harcanabiliyor. Bunu yapanlarin iyi niyetlerinden kusku duyuyorum. Mehmet Aydin gibi bir bilim adami da 'niyet sorgulamasi'yla karsilasirsa nasil cikilacak isin icinden?
****
Oysa Mehmet Aydin diyor ki "Bir yerde saglik ocagi yoksa, orada oncelik camide degil saglik ocagindadir. Bir yerde ogretmen yoksa orada oncelik imamda degil ogretmendedir. Bir yerde ebe yoksa orada oncelik ebededir, imamda degildir"... Altini cizerek, vurgulayarak, yuksek sesle soyluyor bunu ama sesini duyuramiyor
Mehmet Aydin diyor ki "Atama baska, tahsis baska... Siz kac kadro tahsis ederseniz edin, bu yil atanacak imam sayisi yuzu gecmeyecek"...
Evet.. Hoca boyle diyor... Ama dinleyen kim?
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|