kapat
27.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL

Keşke Mutlu'm kayıp kalsaydı

Nail Balıkçı'nın kızı Mutlu dört yıl önce kayboldu. Dokuz ay sonra meçhul bir ceset bulundu. DNA testinden 3.5 yılda sonuç alındı. O Mutlu'nun cesediydi

Hatay Samandağı Tepebaşı Beldesi'nde 21 Haziran 1999 tarihinde esrarengiz bir kayıp olayı gerçekleşti. 18 yaşındaki Mutlu Balıkçı aniden ortadan yok oldu. Soruşturma açıldı, şüpheliler sorgulandı, sonuç alınamayınca dosya rafa kalktı. Aile umutluydu. Genç kız elbet bir gün geri dönecekti. Ama kapıyı dokuz ay sonra çalan jandarma ekipleri oldu. Soruşturmadan haberdar olmuşlardı ve askeri bölgede aylar önce bulunan bir cesedin Mutlu'ya ait olması ihtimali vardı.

Kimsesizler Mezarlığı'na gömülen ceset üzerinden çıkan iki yüzüğü gösterdiler Mutlu'nun babası Nail Balıkçı'ya. Genç kıza aitti yüzükler. Olay yeri yakınında bulunan terlikler de onundu. Ama yüreği kabullenmeyince kızının ölümünü, "Belki de o değildir" deyip savcılığa başvurdu ve kesin teşhis için cesetten parça alınıp DNA testi yapılmasını talep etti.

YILLARCA SONUÇ BEKLEDİ
Ancak uzun süre hiç ses seda çıkmadı savcılıktan. Bekleyiş tam üç yıl bir ay sürdü. Sonunda dayanamadı İstanbul'a, Adli Tıp Kurumu'na kendi gitti. Ama böyle bir vakadan haberleri yoktu. Yaptığı bir kaç görüşme sonucunda "Parasını kendi öderse" testin daha çabuk yapılacağını anladı. Hemen Samandağı'na dönüp işlemleri yeniden başlattı, test parasını ödedi.

14 Mayıs 2003 günü mezar açıldı. Cesetten alınan parça polis eşliğinde İstanbul'a götürüldü. Ve geçtiğimiz hafta testin sonucu geldi. Kimsesizler mezarlığındaki kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülen genç kızın cesedi, yüzde 99.99 Mutlu'ya aitti.

Tepebaşı İlköğretim Okulu öğretmeni Nail Balıkçı artık kızının döneceğine ilişkin tüm umutlarını yitirmiş. "Keşke hâlâ kayıp kalsaydı. Ama en azından katili ya da katilleri bulunmalı" diye konuşuyor şimdi.

O GÜN TEYZESİNE ÇOK KIZMIŞTI
Mutlu kaybolmadan üç gün önce okuma yazma bilmeyen teyzesi ile bankaya gitmiş ve ona bin 500 dolar çekmesi için yardımcı olmuştu. Yaşlı kadın yeğenine evdeki kasaya koyması için verdiği paranın ortadan yok olması üzerine de kıyameti koparmıştı. Mutlu teyzesi ile para yüzünden tartışmış ve bankaya gidip kendisine ait parayı da çektikten sonra kayıplara karışmıştı.

Temel EREN - Hatip YAPAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır