|
 |
|

Atama bekleyen BDDK toplanamıyor
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) üye sayısındaki eksiklik yüzünden toplantı yapamıyor.
7 üyesi bulunan BDDK'nın kanun gereği en az 5 üye ile toplanması gerekiyor. Kurul kararları 4 üyenin aynı yöndeki oyu ile alınıyor.
BDDK İkinci Başkanı İbrahim Çanakcı 5 Mayıs 2003 tarihinde Hazine Müsteşarlığı'na atandığı için bu koltuk boşaldı.
13 Haziran 2003 tarihinde ise kura ile iki üye BDDK'daki görevinden ayrıldı. Kurul üyesi Atilla Taşdemir ve Akın Tarı'nın ayrılması sonucu boş üyelik sayısı 3'e yükseldi.
BDDK Başkanı Engin Akçakoca'nın, Kurul'daki eksik üyelerin tamamlanması için girişimde bulunduğu öğrenildi.
BDDK'nın karar organı konumundaki 7 kişilik Kurul'un toplantı yeter sayısını bulamaması, hareket kabiliyetini önemli ölçüde kısıtlıyor.
BDDK bünyesindeki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ise ayrı bir tüzel kişiliğe sahip olduğu için eksik üye sorunundan olumsuz etkilenmedi. BDDK Başkanı ve Kurul üyeleri ile bürokratlardan oluşan TMSF, Fon'daki bankalara dönük takip ve tahsilat işlemlerini sürdürüyor. Üye ve karar yeter sayısı sorunu yaşamadığı için karar alabiliyor.
Okan MÜDERRİSOĞLU
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|