kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Çevrecileri kızdıran Vali

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun şehre içme suyu veren Gökpınar Barajı'nda su kayağı yapması çevrecileri çileden çıkardı

Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun alternatif su sporları turizmi için şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökpınar Barajı'nda su kayağı yapması çevrecileri kızdırdı. Su kirliliği Yönetmeliği'nin 16/C maddesi gereği içme suyu amaçlı baraj göllerinde motorlu araç kullanımının yasak olduğunu belirten Denizli Çevre Meclisi Başkanı Levzan Süzük, Vali Yazıcıoğlu'nu yasalara karşı gelmekle suçladı.


YÖNETMELİKLERE AYKIRI
Su toplama merkezi Gökpınar barajı Denizli merkez olmak üzere 13 belde ve 14 köyün içme suyunun yanı sıra Çürüksu Ovası'nın sulama suyu ihtiyacını karşılamak amacı ile yapıldı. Sporcu kimliğiyle tanınan Yazıcıoğlu'nun geçtiğimiz hafta sonu Gökpınar Göleti'ne düzenlediği gezide Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Hasan Kazdağlı ve daire müdürleriyle birlikte su kayağı yapması çevrecileri kızdırdı. 1995 yılında inşaatına başlanılan ve 3 yıldır su toplayan göletin eğlence merkezi haline getirilmesinin bir sağlık ayıbı olacağını ve buna izin vermeyeceklerini söyleyen Denizli Çevre Meclisi Başkanı Süzük, Vali Yazıcıoğlu'na ağır eleştirilerde bulundu.

Pamukkale Üniversitesi'nin de su alma noktasının yakınından sosyal tesis kurmak amacıyla yer tahsisi için Valiliğe başvurması çevrecilerin tepkisini daha da arttırdı. Valinin bu duruma sıcak bakmasına sinirlenen çevreci Levzan Süzük, Yazıcıoğlu'nu barajın içme suyu kalitesinin korunması için yıllardır gösterilen çabayı bir günde mahvetmekle suçladı. Süzük şöyle konuştu

"Su Kirliliği Kontrolü yönetmeliğince içme suyu amaçlı baraj göllerinde akaryakıtla çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanımı yasak. Ayrıca hiçbir tesis de kurulamaz. Bu tür göllere DSİ Genel Müdürlüğü'nün izni ile girilebiliyor. Ancak Denizli Valiliği'nin böyle bir talebi olmadı."

KATILIMCILARI DA UYARDI
Bugüne kadar yaptıkları bu ikazlara rağmen Valiliğin bildiğini okuduğunu belirten Başkan Süzük, şöyle devam etti "21-22 Haziran tarihlerinde yapılacak 1. Denizli Pamukkale Kültür Sanat Günleri etkinliklerine Gökpınar Barajı'nda su kayağı gösterilerini de dahil etmişler. Eğer bu etkinlik DSİ Genel Müdürlüğü'nden izin alınmadan yapılırsa mahkemeye başvuracağız. Gösteri yapacak Su Kayağı Milli Takımına ve Çukurova Üniversitesi ekibine bu etkinliğin yasalara aykırı olduğunu belirten yazıları yazdım. Katılımcılar hakkında da yasal işlemlerimizi başlatacağız."

Erkan DEMÄ°RCAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır