kapat
15.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMÄ°


TÃœRKÄ°YE
DÃœNYA
POLÄ°TÄ°KA
SPOR
MEDYA
SERÄ° Ä°LANLAR
METEO
TRAFÄ°K
ÅžANS&OYUN
ACÄ°L TEL


Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu

Dolandırıcılıktan aranırken, 'terör' suçlusu olduğunu bilmediği bir kişi adına düzenlediği sahte kimliği polise gösterince yakalandı

Ardahan'da, dolandırıcılık suçundan aranan kişi, izini kaybettirmek için kullandığı sahte kimliğin, "terör" suçundan aranan bir kişiye ait çıkması üzerine yakayı eleverdi. Militan olduğu sanılarak gözaltına alınan dolandırıcının gerçek kimliği, sorgulama sırasında ortaya çıktı.

Ardahan'da, birçok dolandırıcılık suçuna karıştığı gerekçesiyle aranan Recep Ö., polisten kaçmak için sahte bir kimlik düzenledi. Sahte kimlik sayesinde yakalanmayacağını düşünen Recep Ö., rahatça ortalıkta geziyordu. Ancak, düzenlediği sahte kimlikteki bilgilerin "yasa dışı örgüte üye olmak ve terör amaçlı milislik yapmak" suçundan aranan I.D.'ye ait olduğundan haberi yoktu.

Recep Ö., önceki gün Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekiplerinin yaptığı kimlik kontrolü sırasında, yasadışı örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınınca neye uğradığını şaşırdı. I.D. adına düzenlenmiş olan sahte kimliğin yasadışı bir örgüt üyesine ait olduğunu anlayan Recep Ö., yapılan sorgulamada gerçeği itiraf etti. Recep Ö., "Kimlikteki ismi bir köyden öğrendim ve o isim adına kimlik hazırladım. Bu kişinin terör suçundan aranan bir kişi olduğunu bilmiyordum" dedi. 27 dolandırıcılık olayından arandığı belirlenen Recep Ö., tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Fakir YILMAZ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır