|
 |
|

İsrail'e kızdı ABD'nin elçiliğini bombaladı
Adana ABD Konsolosluğu'na 2 el bombası atan Kızılkoca İsrail'in Hamas'a yaptığı saldırıya misilleme yaptım
Adana'da yaklaşık bir yıldır özel harekat görevlilerince korunan ABD Konsolosluğu binasına iki el bombası atıldı. Bombalardan biri patlarken, diğeri polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Bombaların konsolosluğun bahçesindeki boş alana düşmesi sonucu ölen ya da yaralanan olmazken, saldırgan kaçmaya fırsat bulamadan yakalandı. Adının Cumali Kızılkoca olduğu öğrenilen 33 yaşındaki saldırganın "Eylemi İsrail'in Hamas'a yönelik saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirdim" dediği ve İslamcı terör örgütleriyle bağlantısının araştırıldığı belirtildi.
Olay dün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. "Göçmen kağıdı alacağım" diyerek özel hareket görevlilerinin koruduğu trafiğe kapatılmış olan bina girişine doğru yürüyen ve ilk kapıdan içeri giren Kızılkoca, bina ana giriş kapısı açılmayınca elindeki pimi çekilmiş bombaları bahçeye atıp koşmaya başladı. Polisler kaçan saldırganı yakalarken, bombalardan biri patladı, diğeri ise olay yerine gelen uzmanlar tarafından uzaktan kumandalı fünye ile imha edildi. Bombanın Rus yapımı el bombası olduğu kaydedildi.
Olaydan önce "Esrar içtik" dediği öne sürülen Cumaali Kızılkaya kan tahlilinin yapılması için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Yoğun güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu'na sevkedilen Kızılkaya, çıkışta habercilere "Ben Amerika'yı vurmak için bombayı attım" diye bağırdı. Adana Karataş nüfusuna kayıtlı olan saldırganın 2000 yılında evin içinde ailesine silahla tehditte bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.
Temel EREN - Nazan ERDEM
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|