kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


SAVAŞ AY


Sigarayı bırakan kilo mu alır?

Hep konuşuruz; " Sigarayı bırakan kilo alır" deriz ya. İşte bu tez; hem de işin uzmanı bir bilim adamı tarafından çürütülüyor. Florance Nightingale Hastanesi Endokrinoloji, Diyabet ve Metabolizma Bölümü Başkanı Doç. Dr. Can diyor ki "Sigarayı bırakmaya niyetli kişi, 3-4 kilogramlık vücut ağırlığı artışını doğal karşılamalıdır. Diyet ve egzersizle alınan kilolar kolaylıkla verilebilir''

Maksat bahane olsun

Can Hoca'nın açıklamalarına göre sigara bırakılınca en çok kiloyu günde 1 paketten fazla içen ve 10-20 yıl arasında sigara kullanıp, bırakanlar alırmış. Onlar sigarayı bıraktıktan sonra ilk haftada vücutlarında su birikir ve ağırlık 2.5 kilogram artarmış. Bu ise gayet normalmiş. Beslenme şeklinde yapılacak ufak bir değişiklikle bunun önlemi alınırmış. Yani artık "Bırakacam da kilo alırım diye korkuyorum" lafının mühimliği kalmadı. Ya derhal bırakın ya da başka bir bahane bulun.

Maksat üzüm yemek mi?..
Şimdiden Fenerbahçe'ye saldırılar başladı. Maksadını üzüm yemek gibi gösterenler, bağcıyı şallak mallak etmekle besmele çekti yıpratma operasyonuna. Herkesin bu numaralara karnı tok. Herkes kimin, neyi, neden yazıp çizdiğini gayet iyi biliyor. Kimse kimseyi gaza getirmeye çalışmasın, herkes işine "takımına" baksın.

Önlem palavrası
Size nasıl geliyor bilmem ama; İstanbul başta tinerciler olmak üzere bir dolu "el bombası"na teslim durumda. Göstermelik demeçler, operasyonlar, önlem alıyoruz numaraları fasa fiso. Çıkın Sirkeci'ye, Taksim'e, İstiklâl'e, Bakkırköy'e, Bağcılar'a, Bostancı'ya, Küçükyalı'ya gözünüzle görün rezaleti. Yollar kesiliyor, korku, dehşet salınıyor, vurdu kırdı gırla gidiyor.

Seyhan Haktanır- Moda

Neşterden kısa kısa
SSK'nın tıbbi malzeme alımlarında ne kadar fazla ödeme yaptığı hesaplandıkça vurgunun boyutu daha da belirginleşiyor. Malum SSK yetkilileri Neşter Operasyonu'ndan sonra kolları sıvayıp bu hesaplamaları yapmaya başlamıştı. İşte bu çalışmaların ilk aşamasında örneğin sadece kardiyoloji konusundaki alımların kurum aleyhine 49 milyon 284 bin 89 dolarlık bir fiyat farkı olduğu gerçeğine ulaşıldı. Sonra da ilk iş bu operasyonda adı geçen firmalardan 22'sinden 167 bin 100 dolar ve 20 milyar lira tahsil edildi. İşin ilginç tarafı Cumhuriyet tarihimizin bu en büyük operasyonunun üstüne nedense daha fazla gidilmiyor. Nerede mi? Nerede olacak? Gerek yazılı, gerek görsel basında...

Güle güle kıyat paşa
Atilla Kıyat Paşa gözleri dolarak veda etti. Bu elbetteki camiadan bir kopuş değil. Ama yine de hüzünlendirici bir vedaydı. Bize yaptıkları için teşekkür edip, güle güle demek düşer. Sevgiyle git paşam.

KIYMIK

BUUM!..
Adalet'e atılan bomba önünde sonunda bu kanlı tezgahı kuranların kendi kafasında patlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır