|
 |
|

Turkiye'yi haci merkezi yapacak
ITO Baskani Yildirim, "19 peygamberin bulundugu Dogu ve Guneydogu'ya haci adaylarini cekebiliriz" dedi
Istanbul Ticaret Odasi Baskani Mehmet Yildirim, ozellikle Guneydogu ve Dogu Anadolu'da "din turizmi"ne katkida bulunmak amaciyla ilginc bir oneride bulundu. Yildirim, bolgede din turizmi sayesinde buyuk miktarda doviz girdisi saglanabilecegini belirterek, "Diyanet Isleri Baskanligi'ndan bununla ilgili bir fetva verilmesini istedik" dedi.
Yildirim, Turkiye ve Anadolu topraklarinda 19 peygamberin degisik yerlerde yasadigini kaydederek sunlari soyledi "Bizim bu durumdan faydalanmamiz lazim. Guneydogu ve Dogu Anadolu'daki din turizminden Turkiye olarak, cok doviz kazanabiliriz. Bunun icin ben, Diyanet Isleri Baskanligi ile gorustum. Bu konuda bir fetva verebilirler. O da hac ve umre oncesinde bu bolgelere ziyaret etmenin daha faydali olacagini belirtebilirler."
Yildirim, "Diyanet versin fetvayi ve desin ki, 'Hac ve umre ziyaretlerinden once buralari ziyaret edin, gorun' . Hem boylece, hacilarin haciliklari daha saglam olmus olur" diyerek esprili bir sekilde olaya yaklasti. Yildirim, yurtdisinda yabancilarin her inanc icin din turizmini destekledigini, Turkiye'nin degisik inanislarla ilgili olarak potansiyeli kullanamadigini sozlerine ekledi.
Erhan SEVEN
Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya
tiklayin
|
|
|
|