kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Bakan'ın büyük gafı

Tarım Bakanı Sami Güçlü, ziraat odaları ve çiftçilerin hububat fiyatlarına yönelik tepkisine verdiği karşılıkla son günlerin en büyük gafını yaptı.

Güçlü, buğday fiyatını düşük bulan çiftçilere, "Buğdaya kilogram başına 310 yerine 400, 500 bin lira fiyat versek tabii ki üreticiler memnun olur, insanoğlu böyle. İnsanoğlunu az da doyurmaz, çok da doyurmaz. Ne doyurur biliyor musunuz? Kara toprak" dedi.

Hedef enflasyonun iki misli, mayıstan mayısa enflasyonun yüzde 10 üzerinde, dolar bazında geçen senenin fiyatından ise 65 dolar fazla fiyat verdiklerini söyleyen Güçlü, "Bize karşı yükselen sesleri nasıl insafa davet etmezsiniz" diye konuştu. Güçlü, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım fiyatlarının çiftçilerin aleyhine olmadığına yüzde 100 emin olduğunu belirtti.

Hububat fiyatlarının açıklanması sırasında Adana'daki protesto olayına değinen Güçlü, buradaki üreticilerin "Sizi dinlemek istemiyoruz. Sizin düşünceleriniz belli" dediğini belirterek, "Ben de dinlemek istemiyorsanız çıkabilirsiniz dedim. Özrü gerektirecek bir şey yok. Özür dilememizi isteyenler kendilerine baksınlar" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır