kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


En güzel 'yardım'

Özden sırtındaki kamburu 2 yıl boyunca taşıdı. Ta ki "Yarınlar Umut Olsun"u arayana kadar.

Özden Çınar 14 yaşında. Çok sevdiği bir masal var. Kelebeğin bir tırtıldan kelebeğe dönüştüğü bir çocuk masalı. Kendisine çok benzettiği için başucundan ayırmadığı bu kitap onun yaşam öyküsünü anlatıyor aslında. 14 yaşındaki bu genç kız, talihsiz bir kaza sonucu iki yılını sırtındaki kambur ile geçirdi. Adeta bir mucize eseri olarak, kamburundan kurtulması "Yarınlar Umut Olsun" programının yardım elini uzatması ile gerçekleşti.

Özden 12 yaşında Kastamonu'da bulunan Seydiler Yatılı İlköğretim Okulu'nda okurken, bir gece ranzasından yere yuvarlandı. "Kabus görüyordum, bir anda ne olduğunu anlamadım, gözlerimi açtığımda yerdeydim, kolumda müthiş bir ağrı vardı. Ancak önemsemedim, ranzaya çıkıp uyumayı sürdürdüm. Sabah kalktığımda kolum şişmişti. Öğretmenlerim hemen doktora götürdüler, çatlak olduğu için alçıya alındı" diye anlatıyor dört yıl önce başından geçen kazayı. Ancak o gün yaşadıklarının izleri koluna yapılan alçı ile geçmedi.

ALİSENİN PARASI YOKTU
İlerleyen aylarda sırtında başlayan ağrılar ve değişimle birlikte omurgası giderek S şeklini aldı. Özden her geçen gün biraz daha iki büklüm oldu. Sonunda tam bir kambur haline geldi. Ailesi, önce Kastamonu'ndaki hastanelere taşıdılar Özden'i. Ardından, İstanbul'a getirdikleri Özden'in rahatsızlığının ancak son derece maliyetli bir ameliyatla giderilebileceğini öğrenince çaresiz evlerine döndüler.

HERKES ALAY EDİYORDU
Özden hayatının en güzel dönemlerini iki büklüm geçirdi. Arkadaşlarının tüm garip bakışlarına, hatta bazılarının arkasından "kambur Özden" diye bağırıp alay etmelerine karşın, okulunu bırakmadı. "Ancak insanlarla konuşmak istemiyordum. Bir ucubeye dönüşüyordum. Geceleri çok ağlıyordum. Evden çıkmaktan hiç hoşlanmıyordum" diye anlatıyor o günlerini. Bir gün 118'den aldığı numara ile Yarınlar Umut Olsun programına ulaşıp durumunu anlatmış. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamamış.

23 MİLYAR BİR GECEDE TOPLANDI
Bir hafta sonra İzzet Yıldızhan ve Yüksel Ak'la birlikte programa konuk oldu Özden. Ameliyat için gerekli olan 23 milyar 500 milyon lira tek bir programda toplandı. Üç gün sonra da, elindeki küçük çantasıyla gelen Özden, Florance Nightangale Hastanesi'ne yatırıldı. Saatler süren ameliyatın ardından, nihayet iyi haber geldi; sırtındaki eğrilik düzeltilmişti.

Manken arkadaşları onu yalnız bırakmadı!
Onu hastanede ziyaret etmeye gelenler arasında daha sonra çok yakın arkadaş olacakları karı koca mankenlerimizden Yüksel Ak ile Şenol İpek'de vardı. Yardım programında yolları kesişen bu üçlü Özden'in tedavisi sürerken de sık sık buluşmayı sürdürdüler.

Arada bir, hafta sonlarını birlikte geçiriyorlar. Bowling oynuyorlar, yemeğe gidiyorlar. Bayramda ona verdikleri bayram harçlığı ile, Özden, hayatında ilk kez gönlünden geldiği gibi alışveriş bile yapmış.

Şenol İpek, "O bizim için bir hediye oldu" diyor. Tam da genç kızlığa adım attığı günlerde yaşadığı bu hastalığın onu çok etkilediğini anlatan İpek, "Ancak o kadar iyi kalpli bir genç kız ki, eşimle ben hafta da bir kaç kez onu aramazsak özlüyoruz. Okuması için elimizden geleni yapmak istiyoruz. O insanın içindeki iyi niyet duygularını harekete geçirebilecek bir ruh haline sahip. O yüzden onun bize verdikleri bizim ona verdiğimiz hediyelerden çok daha fazla" diyor.

YARIN
* 40 yaşında menopoza girdiğini düşünürken hamile olduğunu öğrendi.

* 20 yaşında kızı, 18 yaşında oğlu olan kocası işsiz Sabriye Güldüren üçüncü bebeğini dünyaya getirirken belden aşağısı felç oldu.

* "Bebeğimin ihtiyacını sürünerek karşılıyordum. Üzüntüden sütüm kesildi" diyor.

* Ameliyata gerekli 13 milyar lira yarım saatte toplandı. Bundan sonrası hayal gibiydi...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır