kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Kaderlerini Seymen Ağa belirleyecek

Atv'nin efsane dizisi 'Asmalı Konak' bir Pazartesi gecesine daha damgasını vurdu. Dün tüm Türkiye Seymen Ağa'nın Salih ile Zeynep'in aşkına ne diyeceğini konuştu

Atv'nin, pazartesi sendromunu ortadan kaldıran ve efsane olma yolunda ilerleyen dizisi 'Asmalı Konak'ın geçtiğimiz pazartesi akşamı yayınlanan bölümü tüm Türkiye'yi ağlattı. Sanatçısı, politikacısı, işçisi, işadamı, gazetecisi, ev kadını, öğrencisi, duygusalı, taş kalplisi kısacası diziyi izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Salı gününün de ilk gündem maddesiydi 'Asmalı Konak'. Salı sabahı tüm Türkiye "Acaba Seymen Ağa Salih'e kızacak mı? Salih ile Zeynep'in durumu ne olacak?" diye soruyordu.

Dizinin son bölümü evin kahyası 'kirve' Bekir'in oğlu ile evin küçük kızı Zeynep'in gizli nikahının üzerine kuruluydu. Çocukluk çağlarında başlayan ve fırtınalarla devam eden iki cesur gencin aşkları ve yaşadıkları dram, herkesi gözyaşlarına boğdu. Ali Bey ile yaşadığı 40 yıllık yasak aşk nedeniyle romantiklerin ilahesi ilan edilen Sümbül Hanım'ın, küçük kızı Zeynep ile kahyanın oğlu Salih'in aşkına aynı hassasiyeti göstermemesi, bir anda sevilmeyen kadın ilan edilmesine yol açtı. Sümsül Sultan'ın 'yılan' diye nitenlendiriği Salih'le birlikte babası Bekir Kirve ile annesi Fatma'yı da gözden çıkarması yürekleri iyice burktu.

Çocukluktan itibaren vurgun olduğu Zeynep'in tecavüze uğramasına rağmen aşkından zerre kadar ödün vermeyen Salih'in tüm ailesine bir Don kişot edasıyla kafa tutması, izleyecilerden alkış aldı. En büyük alkışı ise kardeşine "Ne kadar şanslısın seni şövalye gibi savunan bir sevgili bulmuşsun" diyerek iki gencin aşkına destek çıkan abla Dilara aldı. Herkes gözyaşları içinde olan biteni izlerken bir yandan da "acaba Seymen Ağa'nın genç aşıklara karşı olan tutumu ne olacak" diye merak ediyordu. Dizinin sonlarına doğru Bekir'in itirafı ile durumu öğrenen Seymen Ağa, korkudan yüzünü saklayan Salih'i yanına çağırdı. Ve bu sahneyle birlikte meraklar gelecek haftaya taşındı. Peki ne olacaktı şimdi. Ağa ünvanına sahip Seymen, ağalara özgü bir tutum ile Salih'i cezalandıracak ve sevdiğinden ayıracak mı? Yoksa verdiği modern kararlarla ağalık kavramına çağdaş bir boyut kazandıran Seymen, aşkın sesini dinleyip iki gencin nikahını onaylayacak mı? Bu sorunun yanıtı, her hafta yeni bir rating rekoruna imza atan dizinin yeni bölümünde yanıt bulacak.

Türkiye yine Asmalı Konak'a kilitlendi
Pazartesi geceleri tüm Türkiye'de sokakları boşaltan Asmalı Konak, önceki gece yeni bir rating rekoruna daha imza attı. Her biri yıldızlaşan dev oyuncu kadrosu, muhteşem senaryosu ve görsel zenginliğiyle hafızalara kazınan ı Konak', tüm kişilerde yüzde 24.1, A/B grubunda yüzde 24.6 izlenme oranıyla 2 Haziran pazartesi gecesinin en çok izlenen programı oldu. Atv ise Mayıs ayı boyunca tam 19 günü en çok izlenen kanal olarak kapatırken tüm kişilerde yüzde 8.4 ve A/B grubunda yüzde 7.7 izlenme oranıyla Mayıs ayının en çok izlenen kanalı oldu.

Final Cuma gecesi
Efsane dizi Asmalı Konak iki bölüm sonra ekranlara veda ediyor. Her hafta Pazartesi akşamı yayınlanan Asmalı Konak'ın son bölümü ise okulların yaz tatiline girdiği 13 Haziran Cuma gecesi yayınlanacak. Okulların yaz tatiline girdiği Cuma akşamı, atv ekranında yayınlanacak olan dizi karne heyecanının yanısıra Asmalı Konak heyecanının yaşanmasına" neden olacak.

Zafer AKBAŞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır