kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Türkiye'yi hacı merkezi yapacak

İTO Başkanı Yıldırım, "19 peygamberin bulunduğu Doğu ve Güneydoğu'ya hacı adaylarını çekebiliriz" dedi
İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da "din turizmi"ne katkıda bulunmak amacıyla ilginç bir öneride bulundu. Yıldırım, bölgede din turizmi sayesinde büyük miktarda döviz girdisi sağlanabileceğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bununla ilgili bir fetva verilmesini istedik" dedi.

Yıldırım, Türkiye ve Anadolu topraklarında 19 peygamberin değişik yerlerde yaşadığını kaydederek şunları söyledi "Bizim bu durumdan faydalanmamız lazım. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki din turizminden Türkiye olarak, çok döviz kazanabiliriz. Bunun için ben, Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüştüm. Bu konuda bir fetva verebilirler. O da hac ve umre öncesinde bu bölgelere ziyaret etmenin daha faydalı olacağını belirtebilirler."

Yıldırım, "Diyanet versin fetvayı ve desin ki, 'Hac ve umre ziyaretlerinden önce buraları ziyaret edin, görün' . Hem böylece, hacıların hacılıkları daha sağlam olmuş olur" diyerek esprili bir şekilde olaya yaklaştı. Yıldırım, yurtdışında yabancıların her inanç için din turizmini desteklediğini, Türkiye'nin değişik inanışlarla ilgili olarak potansiyeli kullanamadığını sözlerine ekledi.

Erhan SEVEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır