kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Lukopulos; 'Apo'yla kahvaltı bir hataydı'

PKK lideri Abdullah Öcalan'ı ülkelerine yasadışı yollardan sokan 12 Yunan vatandaşının yargılandığı davaya dün devam edildi. Atina'daki duruşmada bu kez Yunan Gizli Servisi-EYP yetkilileri ifade verdi.

Başkan Yardımcısı Filippos Lukopulos, Apo'nun ülkeye gizlice sokulduğu dönemde başkan ülke dışında olduğu için EYP'ye vekaleten baktığını belirtti. Lukopulos ifadesinde şunları söyledi "Olaya 28-29 Ocak günlerinde karıştım. O dönemde Türk ordusunda hareketlenme olmadığına ilişkin bilgi edinmiştik. Bunun dışında konuyla bir bağlantım olmadı. Kenya'da telefonların kullanılması, elçilik bahçesinde kahvaltı etmek ve kentte alışveriş yapmak gibi birçok hata yapılmıştı..."

Lukopulos, EYP Başkanı Haralambos Stavrakakis'in kendisini 29 Ocak'ta telefonla arayarak Öcalan'ın "önümüzdeki günlerde" Yunanistan'a gelebileceğini, bundan endişe duyduğunu söylediğini belirtti. Aynı gece Apo'nun ülkeye girdiğini öğrendiğini vurgulayan Lukopulos, "Dönemin Atina Emniyet Müdürü ve Kamu Düzeni Bakanı'na bilgi verdim. Öcalan'ın yakalanmasından sonra Nairobi'deki elçiliğimizi arayarak Öcalan'a eşlik eden örgüt üyelerinin Yunanistan'a getirilmelerine ilişkin önlemlerin alındığını bildirdim" dedi. Duruşmaya bugün de devam edilecek.

Stelyo BERBERAKİS


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır