kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Cinayet emri başkandan mı?

Fransa'nın Toulouse kentinde yaşanan seri fahişe cinayetlerinin faili yakalandı. Ancak katilin "Beni eski belediye başkanı azmettirdi" ifadesi, Fransa gündemine bomba gibi düştü

Fransa günlerdir bir cinayet davasıyla çalkalanıyor. Dava konusu; öldürülen fahişeler, bir seri katil, toplu seks partileri ve sadist eylemleri içeriyor. Bunların da ötesinde seks partilerinin ve cinayet emirlerinin arkasında önemli siyasiler, yerel yöneticiler, hakimler, tanınmış işadamları ve hatta polis yetkilileri var.

Toulouse kentinde görülen davada, 5 fahişeyi öldürmek suçundan tutuklanan Fransa'nın en azılı seri katili Patrice Alegre, önceki günkü duruşmada şok bir ifade verdi "Cinayet emrini Dominique Baudis verdi..." Söz konusu kişi Toulouse Belediye eski Başkanı ve şimdiki Bağımsız Radyo Televizyon Denetim Konseyi Başkanı.

SADİST SEKS PARTİLERİ ÇETESİ
Katil Alegre, işlediği 5 cinayetten en az birinde öldürme emrini o dönem belediye başkanı olan Baudis'le birlikte 4 kişinin verdiğini itiraf etti. Polis, bu 4 kişinin sadist seks partilerini organize eden "çetenin" başındaki isimler olduğunu tahmin ediyor.Yargıç, Alegre'in ifadesinde verdiği isimleri de zanlılar arasına aldı ve Baudis hakkında resmi soruşturma açılması emri verdi. Avukatı aracılığıyla açıklama yapan eski belediye başkanı Baudis ise ifadeleri yalanladı.

Ancak duruşmada tanık olarak ifade veren fahişeler de Baudis'in kenti ve ülkeyi pornografi, kadın ticareti gibi konulardan arındırmak için sözde kampanyalar yürüttüğü sırada toplu seks partilerine katıldığını anlattı.

Fransa'nın en büyük dördüncü kentini sarsan olaya, geçtiğimiz hafta başsavcı Jean Volff'un da adı karıştı. Alegre'in cinayet ve diğer suçlarından söz konusu adalet görevlilerinin haberdar olduğu, ancak kendileri de tecavüz ve toplu seks partilerine karıştıkları için bu suçları örtbas ettikleri belirtiliyor.

Bir polis çocuğu olan katil Alegre ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Olayların hiçbir zaman ortaya çıkmayacağını düşünüyordum. Çünkü bunlara bulaşan kişilerin hepsi güç sahibi ve yüksek mevkilerden insanlardı" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır