kapat
04.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Servet dadıya emanet

Öldürülen işadamının karısı da kanser olunca, 350 milyon $'lık servetin denetimi ve çocukların velayeti dadıya verilecek

Amerika'da işlenen ve halen çözülemeyen bir cinayet, şimdi de miras kavgası ve velayet davalarıyla karıştı. New York kentindeki evinde ölü bulunan bölgenin en zengin işadamlarından Theodore Ammon'un ikiz çocukları, 350 milyon dolarlık bir servet ve onların yasal koruyucu olacak "veli" davasının ortasında kaldı.

Mahkeme, çocukların velayetini dadılarına vermeye hazırlanıyor. Çünkü kocası öldürüldükten sonra bir başkasıyla evlenen Generosa Ammon ağır durumda bir kanser hastası. Yeni kocası ve kendisinin adı, kocasının katil zanlıları arasında bir süre geçtiği için de velayet yeni eşe verilmedi. Ölüm döşeğindeki Generosa da çocuklarını dadı Kahryn Mayne'e emanet etmeyi kabul etti. Ancak bu kez de diğer aile üyeleri dadının kontrolünde çocuklara kalacak serveti düşünerek itiraz etti. Çocuklara bir yakınlarının daha iyi bakacağını söyleyen akrabaların itirazı henüz kabul edilmedi. Ancak hakimin dadıdan yana karar vermesi bekleniyor.

HAKİM TEYZEYİ REDDETİ
İki ay önceki duruşmada hakim, cinayette adı geçen ancak kanıtlanamayan Pelosi'yi çocukların resmi koruyucusu ve velisi olma hakkından men etti. Son duruşmalarda ağırlık, 5 yıldır ikizlere bakan dadıdan yana kaydı. 350 milyon dolarlık bir servet de söz konusu olunca Generosa'nın kız kardeşi de itirazda bulunarak velayetin kendisine verilmesini istedi. Ancak bu isteği reddeden hakimin velayeti dadıya vereceği söyleniyor. Eğer hakim de onay verirse dadı Mayne, çocuklar 18 yaşına gelinceye kadar onların yasal koruyucu ve velisi olacak. Servetleri kurulacak vakıf tarafından yönetilecek çocuklar, 21 yaşına geldiğinde paralarına kavuşacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
sempozyum
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır