kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kör döğüşü

Kötü zemin, her zaman "teknik" takımları zorlar. Bu şartlarda avantaj, her zaman rakibi durdurmak için oyunu bozmaya çalışan takımlardadır. Ligde kalmak için mücadele eden D.Bakır, şampiyonluğa giden rakibi karşısında "Hata yapmayalım. 1 puan alsak kazanç" mantığıyla oynadı.

Burada asıl üzerinde durulması gereken nokta, G.Saray ile D.Bakır'ın kadroları arasındaki büyük uçurum. Sarı-kırmızılı takımda bireysel yetenekleri çok üst düzeyde futbolcular var. Ama bu oyuncular "afyon yutmuş" gibiydiler. Mücadele etmediler, koşmadılar. Topu alan her futbolcu, uzun vuruşlarla riskten kaçındı.

Böyle sahalarda bireysel yeteneklerin öne çıkması gerekirken, G.Saray'da bu özelliklere sahip olan Hasan Şaş, Arif ve Batista tam tersine sahanın en kötüleriydi. Bırakın yeteneklerini sahaya yansıtmayı, koşmaya bile mecâlleri yoktu. Tabii sadece bu oyuncular değil. Tüm takım kötüydü. Hele 90 dakika boyunca bu kadar pas hatası yapılmasını kabul etmek mümkün değil.

Gelecek aydınlık değil
D.Bakır, G.Saray'ın formasından korktuğu için rakibini durdurmayı hedefledi. Zaman zaman ileri çıkmayı, gol atmayı da düşündüler ama yeterli güçleri yoktu. Ama G.Saray'a da pozisyon vermediler. Koca 90 dakika G.Saray sadece bir kez Hasan'la net fırsat yakaladı, onu da kullanamadı.

Lucescu'yu eleştiriyoruz... Ama futbolcuların arzudan, hırstan, mücadeleden yoksun tavırlarına ne demeli?

Sarı-kırmızılı oyuncuların gelecekteki maçlar için ümit vermediklerini söylemek zorundayım. Başarılı olmak için Lucescu'nun taktik değerlerinin yanında, futbolcuların sahada mücadele etmesi, yardımlaşması ve birbirlerini teşvik etmelerinin en önemli faktör olduğunu hatırlatayım.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır