kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Tembel&korkak

Türkiye liglerinde düşme çizgisindeki takımlar kafa tutarak puan alırken, futbol kalitesini sürdürme sorumluluğunda olan büyüklerin yaratıcı futbola ters düşen mantıksızca çöküşlerine maalesef şahit olmaya başladık. Bu durumda, "Futbolumuz ileriye gidiyor" diyebilir miyiz?

G.Saray, o alıştığımız 'yaratıcı futbolunu' rafa kaldırmış. Bugün uyguladıkları pasif oyun taktiğine, Avrupa kupalarında berabere kaldıkları ve para kazandırdıkları için tahammül ettik. Ama şimdi Türkiye Ligi'ne döndüler, haftada bir maç dönemi geldi. Eğer şampiyonluk iddiaları varsa, önce forvete atılan topları yere indirecekler. Eğer ilerde eski Hakan gibi bir santrfor olsa, o zaman topu havalandırmanın bir yararı ve mantığı olur. Ama Ümit ile Arif'e 90 dakika istisnasız bütün topları 30 metre uzaktan yollarsanız, onlar da bu topları kapamazlarsa, açıkça, "Biz beraberliğe oynuyoruz" demelisiniz.

Eski G.Saray ölmüş...

Ayrıca bu futbolda bir de 'tembellik' ve daha kötüsü 'korku' saklı. Topu yere indirip paslaşarak oyun kurunca, "Ya yanlış pas verirsek" tereddütü var. G.Saray'ın bugünkü futbolcu kadrosu maalesef bu sorumluluğu üstlenmemek için, iki yan pas sonrası 30-35 metre adeta topu defederek sorumluluğu ilerideki Ümit ve Arif'e bırakıyorlar. Orta alana taşınıp, oradan da bitirici yere yüklenmeyi düşünen yok.

Oysa ki bir yıl önce iki beki de hücuma katılan bu takımda, Hasan Şaş'ın top kapacağını ve "Orta alanda açık vermeyelim" diye canının çıkacağını kim düşünebilirdi? Hasan, Ergün ve Hakan ile 3 kişi olarak rakibin sol kanadını çökerten G.Saray, artık sadece hayâllerimizde yaşıyor. Ve bu takım 'rüya takımı' çağrıştırıyor.

Dün, "G.Saray'ın oyunu ikinci yarıda düzelir" diye düşünenler de romantikti. Ne ikinci bir taktiğe geçmeye niyeti vardı, ne de buna dayanarak maçı kazanma isteği G.Saray'da.

90 dakika boyunca G.Saray 2, Diyarbakır da 1 gol fırsatı yakaladı. Hücum futbolu bu mu? Diyarbakırspor da G.Saray'ın isminin etkisinde kalarak gol atmayı düşünmedi; "Gol yemeyelim" fikrini mutluluk olarak gördüler.

Ligimizde küçük takım-büyük takım farkı kalmadı diye sevinirken, yaratıcı futbolun öldüğünü görmek, Dünya Kupası öncesinde korkulu rüyalar üretiyor. Türk futbolcuları bu duruma isyan etmezlerse, Türkiye futbol alanında büyük kayıplara gebedir.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır