kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Çetin'den Derviş'e basından kaçma tüyosu

Cuma gecesi İtalya Büyükelçisi Vittorio Surdo ve eşi Roya Surdo, Devlet Bakanı Kemal Derviş ile eşi Catherine Derviş onuruna apolitik bir akşam yemeği verdi.

Beyoğlu'ndaki İtalyan Elçiliği birkaç yüzyıllık harika bir saraydır. Surdolar bu saraya lâyık, çok sade ve o derece şık davetler verirler.

Yakın dostlarının "Kemal'in en büyük şansı" diye nitelendirdikleri Catherine Derviş'in geçirdiği astım krizini bilen tiryakiler, gece boyunca hep dışarıya çıkıp sigaralarını tüttürdüler. Salonun havasını temiz tutmak için fedakarlık yapanlara Türkçe teşekkür eden Catherine Derviş, en az Kemal Derviş kadar ilgi gördü. Çok sade, çok güzel gülen ve Amerikalılar'da çok az duyulan nefis Fransızcası ile herkesle sohbet etti Catherine Derviş. Yazık ki konuklar arasında Çinli yoktu. Asıl eğitimi olan Çince'yi Catherine Derviş'ten dinlemek ilginç olacaktı.

İspanyol Büyükelçi dahil, birkaç Türk diplomatın da bulunduğu davete, Tayyibe Gülek'in yanı sıra, Cem Boyner, Erkut Yücaoğlu, Kaslovski gibi işadamları, İstanbul'da yaşayan önemli İtalyan işadamları da eşleriyle birlikte katıldılar.

Kemal Derviş'le ayak üstü karşılaşmanın dışında ilk defa karşılıklı oturup yemek yedik. Özel yaşamından bahsetmekten hiç hoşlanmadığını açıkça söyleyen Derviş'e, babası Riza Derviş'le ettiğimiz danslara artık pistlerde rastlanmadığını söyledim. O da babasının Viyana'da dans dersi aldığını ve Viyana vals yarışmasında birinci olduğunu anlattı. Annesiyle babasının nasıl tanışıp evlendiğini onun ağzından dinlemek de çok hoştu.

Masamızda Bülent Eczacıbaşı, Tuncay Özilhan ve Kemal Derviş'e ısrarla politikaya girip girmeyecekleri soruldu, ancak hepsi hislerini ve programlarını gizlemeyi, sohbeti şakayla karışık başka konulara yönlendirmeyi başardılar.

Bıyıklarını zorla kestirdiğim için bana her fırsatta minnetini belirten sevgili Hikmet Çetin, Derviş'e basın takibinden uzakta nerelerde, nasıl yürüyeceğine dair özel bilgiler verdi. Washington'daki sabah yürüyüşlerini yapamadığı için kilo almaktan yakınan Kemal Derviş'i halkın niçin bu kadar sevdiğini anlamak kolay. Çünkü gözleri, sözleri kadar doğru bakıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır