kapat
31.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ferrari alamadım diye üzülmeyin!

Son zamanların en çapkın arabası Ferrari'nin ilk aksesuvar mağazası açıldı. Selamiçeşme'deki mağazada, maket Ferrari'den Ferrari logolu şapkaya, monttan anahtarlığa kadar her şey var

Ferrari deyince herkesin aklına başka bir şey geliyor. Kimi Formula 1 yarışlarını, kimi parayı, kimi ise ünlü şovmen Cem Yılmaz'ı düşünüyor. Ama hemen herkes bu küçük ama hızlı arabaları seviyor. Türkiye'de çok az Ferrari olmasına rağmen Ferrari fanatiklerinin sayıları çok fazla. Ve şimdi bizim, bu fanatikleri sevinderecek bir haberimiz var. Türkiye'nin ilk Ferrari aksesuvar mağazası, geçtiğimiz ay Selamiçeşme Shell benzincisinin içinde açıldı. Artık Ferrari alamayanlar aksesuvarlarını alarak avunacak. Açılalı bir ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen Shell Ferrari Corner'lar, stil ve ürün çeşitliliği ile büyük beğeni topluyor. Ferrari Corner'larda, polardan şampiyona baskılı tişörtlere, gömleklerden sweatshirt'ere, yağmurluklardan şapkalara, şemsiyelerden rozetlere, çantalardan montlara kadar bir Ferrari tutkununu tepeden tırnağa giydirecek tüm ürün ve aksesuvarlar var. Sarı, kırmızı ve siyah renklerin hakim olduğu Ferrari koleksiyonunda fiyatlar ise 7 milyon 900 bin lira ile 379 milyon 900 bin lira arasında değişiyor.

BİR YILDA 3500 ADET
Formula 1 yarışlarında üst üste kazandığı şampiyonluklar ile ünü tüm dünyaya yayılan Ferrari otomobilleri 1940'lı yıllarda ortaya çıktı. Özel müşterilerine özel ürünler tasarlayan Ferrari'nin ABD pazarına açılması ise 1960'lı yıllarda gerçekleşir. Müşteri profili arasında yüksek sosyete, büyük sermaye sahipleri, ünlü sporcular ve sinema oyuncularıdır. Günümüzde yılda 3 bin 500 araç üreten Ferrari'nin en eski markaları arasında ise 250 serisi, Dino ve Daytona yer alıyor.

İnternette ancak şahsi numara belirtilerek üye olunabilecek "Ferrari sahipleri sitesi" bulunuyor. Yani www.owners.ferrari.com adlı bu sitede Ferrari ve sahipleriyle ilgili özel bilgilere ulaşabilmek için sanal olarak değil gerçekten Ferrari sahibi olmak gerek.

ÜNLÜ FERRARİ SAHİPLERİ
İngilizlerin ünlü futbolcusu David Beckham'ın 120 Pound'luk Ferrari Modena 360'ı var. Yine Manchester United'ın bir diğer ünlü oyuncusu Roy Keane de Ferrari kullanıyor. Türkiye'de ise dokuzunun geçtiğimiz yıl satıldığı yaklaşık 30 Ferrari sahibi var. Ünlü şovmen Cem Yılmaz, AKTAŞ Elektrik'in sahibi Cengiz Artan, Mehmet Zeytinoğlu ve İbrahim Kutluay da, Ferrari'si olan ünlüler arasında.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır