kapat
27.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Nazilere direnen Türk aile

Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarında oturan Canaydın ailesi Türk oldukları için çevredeki Neo Nazilerin ölüm tehditlerine maruz kalıyor.

5 kızı ve oğlu ile Basdorf kasabasında orman içindeki müstakil bir evde oturan Martina Canaydın geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren bölgedeki Alman gençlerinin 1 numaralı hedefi haline geldi. Canaydın'ı bir Türkle evlendiği için hain olarak gören dazlak gençler, 8 kişilik ailenin bölgeden taşınması için yılbaşına kadar süre verdi.

HER GÜN YENİ BİR TEHDİT
5 yıl önce taşındıkları kasabada çok mutlu olduklarını söyleyen anne Canaydın ölüm tehditi almadıkları gün olmadığını söylüyor. Tehditler yüzünden 2 kez karakola giden baba Engin Canaydın'ın isteği üzerine polis 12 Mart'tan bu yana evi kontrol altında tutuyor. Irkçıların evin önünde "Türklere ölüm" sloganları atması Berlin Konsolosluğunu da hareket geçirdi. Kasabanın yöneticileri ise her türlü baskıya rağmen Canaydınlar'ın evi terketmemesi gerektiğini söylüyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır