kapat
24.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Taksilerdeki siyaset meydanı!

Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra'nın, yolcularla konuşurken hükümet aleyhine propaganda yaptıkları gerekçesiyle taksicilerden şikâyetçi olması akıllara 'Türkiye yollarındaki siyaset meydanını' yani taksileri getirdi.

Yoğun trafik içinde taksicilerle yapılan konuşmalarda futbol ve siyaset ilk gündem maddesini oluştururken, özellikle hükümetin aldığı kararlar konusunda taksi şoförlerinin yolculara, yolcuların da şoförlere söyleyeceği çok şey oluyor.

Şoförler yolcularıyla siyaset konuştuğunu gizlemiyor; ancak Tayland Başbakanı'nın taksiciler için söylediği, "Taksilerde benim hakkımda kötü söylentiler yaymak için insan tutan bir çete söz konusu" sözlerine karşılık, "Biz kimsenin aleyhine kötü propaganda yapmıyoruz, hissettiğimizi söylüyoruz" diyorlar. İstanbul Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Cem Sert, "Eskiden spor konuşurduk artık ekonomi ve politika konuşuyoruz" diyor.

Sorunlarımız ortak
Şoför Erhan Yabuç da diğer meslektaşları gibi takside siyaset konuşanlardan: "Müşteri arabaya biner binmez bir şekilde konu ekonomik krize geliyor. Çünkü hepimizin sorunu ortak: Geçim sıkıntısı. Yolcular söylediklerimize değer veriyor, bizi dinliyor. Biz de onları dinliyoruz. Bir bakıma küçük bir siyaset meydanı kuruyoruz."

Gizli-saklımız yok
7 yıllık taksi şoförü Murat Karadağ da yolcularıyla sohbet etmeyi seviyor. "Yolcularla elbette siyaset de konuşuyoruz. Ama ne herhangi bir parti ne de hükümet hakkında kötü propaganda yapmıyoruz. Ne hissediyorsak onu söylüyoruz. Bunun gizlisi saklısı yok. Bildiğim tek şey eskiden 5 kazanırken şimdi 1 kazandığım!"

En çok zam konuşuluyor
27 yıldır taksi şoförlüğü yapan Refik Soran, yolcularıyla en çok zam konusunu konuştuklarını söylüyor: "Zam herkesin canını yaktığı için vatandaş da biz de bu konuda acılıyız. Söz mutlaka dönüp dolaşıp zamma ve siyasete geliyor. Konu açılınca elbette biz de düşüncelerimizi söylüyoruz. Ama propaganda yapmıyoruz. Herkes geçim derdinde. Kim kimin propagandasını yapacak ki? Trafik içinde yolcularla birlikte ülkenin sorunlara çare arıyoruz o kadar."

Burak KARA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır