kapat
24.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Cesur denizci intiharı önledi
Çanakkale'de 21 yaşındaki Aysel Çelik, kısa bir süre önce eşinden ayrılınca bunalıma girdi. Çelik, öğle saatlerinde Kilitbayır motorlarının bulunduğu iskeledeki kayalıklardan kendini denize attı. Bu sırada bölgede bulunan Falcon isimli acente motorunda çalışan Murat Akyel(32), genç kadının boğulmak üzere olduğunu görünce, denize atladı.

Boğulmak üzere olan genç kadını güçlükle yakalayan denizci, onu kıyıya çıkarmayı başardı. Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan genç kadının durumunun iyi olduğu belirtilirken, büyük bir kahramanlık örneği gösteren denizci Murat Akyel, "Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı" demekle yetindi.

Yaralı sürücünün kötü kaderi
Eskişehir karayolunda meydana gelen trafik kazasında yaralanan sürücü, yaya olarak olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken kamyonun altında kalarak can verdi. Kütahya'dan Eskişehir yönüne giden Mustafa Şen yönetimindeki otomobil, Kütahya'ya 7 kilometre uzaklıktaki Güral Porselen Fabrikası yakınında, Nuri Candan'ın kullandığı, fabrikaya ait iş makinesine çarptı. Kazadan, arkadaşları Ragıp Saraç ve Vedat Özbek'le birlikte yaralı kurtulan sürücü Mustafa Şen (40), otomobilinden çıkıp yaya olarak yolun karşısına geçmek istedi. Ancak talihsiz sürücü hızla gelen Faik Özcan'ın kulandığı kamyonun altına kaldı. Mustafa Şen olay yerinde feci şekilde can verirken yaralı arkadaşları hastaneye kaldırıldı. Kamyon sürücüsü ile iş makinesi operatörü gözaltına alındı.

Dedektör kaçırdı köpektör yakaladı
Bulgaristan'dan gelen bir TIR'da köpek maması poşetlerine saklanan uyuşturucular, narkotik dedektör köpekler Alev ve Pars sayesinde ele geçirildi. Edirne Kapıkule'de durdurulan TIR'da piyasa değeri 5 trilyon lirayı bulan 591 bin 250 adet 1'inci kalite Captagon ilacı bulundu. 3 gün önce Bulgaristan'dan giriş yapmak üzere gelen Mehmet Kıyar yönetimindeki 34 MNP 08/34 MNP 09 plakalı TIR, narkotik dedektör olararak yetiştirilmiş iki köpeğin tepki vermesi üzerine detaylı aramaya alındı. Aramada TIR'ın dorsesinin sağ ön kapak alt kısmında iki bidon bulundu. Üst tarafında köpek maması bulunan bidonlar boşaltılınca 215 poşette toplam 591 bin 520 adet portakal rengi Captagon ilacı çıktı. Captagonların piyasa değerinin 5 trilyonu aştığını söyledi. Tayfun Tahtakesen ve Bulgar uyruklu Vasil Rusev Vasilev gözaltına alındı.

Her öğrencinin evine 1 bilgisayar
Zeynep Mutlu Vakfı Kemer Kolej'de birinci sınıftan itibaren her öğrencinin evine bilgisayar veriliyor. 3 yıldır devam eden uygulama kapsamında dün de 42 1. sınıf öğrencisi bilgisayarlarını aldı. Sınırsız internet ve e-mail adresi ile birlikte verilen bilgisayarlar okulu bitirdiklerinde öğrencilere, bir okul hatırası olarak kalıyor. Öğrenciler, evlerine kurdukları bilgisayarla, 24 saat boyunca okuldaki bilgi bankasına ulaşabiliyor. Okula devam etmedikleri günün derslerini takip edip öğretmenleri ile e-mail aracılığı ile iletişim kurabiliyorlar. Ödevlerini bilgisayar aracılığı ile öğretmenlerine gönderebiliyorlar. Sınırsız internet kullanımı ile araştırmacı yönlerini güçlendirip sınavlara hazırlanabiliyorlar. Hayati KILIÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır