Konya tiridi
Kuşbaşı iriliğinde kesilmiş eti tencereye aktaralım. Etleri kendi suyunu bırakana dek, arasıra karıştırarak, kavuralım. Etler suyu çektiğinde üzerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edelim.
Etler yumuşayana dek pişirelim. Etlerin haşlanmasını beklerken bu arada ekmekleri hazırlayalım. Tandır ekmeğini ya da bayat bir ekmeği dilimleyelim. Ekmek dilimlerini fırında hafifçe kıtırlaşana dek pişirelim. Ekmekler kıtırlaşınca fırından alıp 2 cm'lik kareler halinde keselim. Servis tabağına dizelim. Haşlanan etleri ateşin üzerinden almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzunu ve karabiberi ekleyelim. Eti suyuyla birlikte ekmeklerin üzerine aktaralım. Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovalım. Yıkadıktan sonra suyunu süzelim. Etlerin üzerine sarmısaklı yoğurdu yayalım. Üzerine soğanları koyalım. İnce kıyılmış maydanozu serpelim. Hemen servis yapalım.
4 kişilik
* Yarım kg koyun eti
* Yeterince sıcak su
* Kimyon
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber,
* 1 adet tandır ekmeği veya bayat ekmek
* Yarım kg yağlı yoğurt.
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 1 demet maydanoz
Bugün Ne pişirelim
Sebze çorbası Konya tiridi, İrmik helvası
Emine BEDER
|