kapat
09.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'POAŞ'ın tamamı satılabilir'

Yılmaz Karakoyunlu, "100 bin kişi POAŞ hissesi için başvuruda bulundu. Yurtdışından da büyük talep olursa, kamunun elindeki tüm hisseleri satabiliriz" dedi

POAŞ'tan 100 bin kişiye yakın yatırımcının hisse almak üzere ön talepte bulunması satış hedeflerini büyüttü. Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, ilk çeyrekte 400-450 milyon dolarlık POAŞ özelleştirmesi gerçekleştireceklerine inandığını belirterek, "Yurtdışından da yüksek talep gelmesi halinde, kamunun elindeki hissenin tümü satılabilir" dedi. Bu da yüzde 15'lik hissenin satışı için yola çıkılan POAŞ'ta ÖİB'nin elindeki yüzde 42.3'lük hissenin tamamının özelleştirilmesinin planlandığı anlamına geliyor.

Karakoyunlu, "Denizcilik sektöründe özelleştirme stratejileri" konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, POAŞ'ın ikincil halka arzına gelen yoğun talebe dikkat çekti. Karakoyunlu, ön talep döneminin bittiğini ve yüzde 90'a yakın kısmı küçük tasarrufçulardan olmak üzere yaklaşık 100 bin kişinin POAŞ hisse senedi almak üzere kurumlara müracaat ettiğini anımsatarak, "Bu 500-600 trilyon liraya yakın rakam ifade etmekte. Talebin tamamı karşılanacak. Yüzde 34'e eşdeğer oluyor bu. Şu ana kadar yazılımdan çıkan sonuç bu" diye konuştu.

Dolayısıyla 400 milyon dolarlık bir ön talebin söz konusu olduğuna işaret eden Karakoyunlu, bunun tamamen iç tasarruflar olduğuna dikkat çekti. Bakan Karakoyunlu'ya göre, söz konusu talep ülke ekonomisindeki düzelmenin de bir işaretini oluşturuyor.

Ön taleplerin genelde yüzde 80-85'inin mutlaka alımla sonuçlandığını da anlatan Karakoyunlu, buna göre 400 milyon dolarlık talebin 350-360 milyon dolarlık kısmının alımla sonuçlanmasını bekliyor. İkinci adım olarak önceki gün başlatılan road-show'ları gösteren Karakoyunlu,"Oradan da geri kalan kısımda önemli başarı elde edeceğimize inanıyorum ve ilk çeyrek içinde 400-450 milyon dolarlık POAŞ özelleştirmesi gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Karakoyunlu, TÜPRAŞ'da da POAŞ'taki başarıyı elde edeceklerine inandıklarını sözlerine ekledi. Özelleştirme İdaresi'nin Zirai Donatım, Gemi Sanayi, Et Balık, Tümosan ve Taksan'ı kapatma kararı aldığını da belirten Karakoyunlu, böylelikle sadece 2002 yılında 97 milyon dolar civarında bir tasarrufları olacağını sözlerine ekledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır