kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gülhane Parkı'nda hayvan kalmadı

İstanbul'un kültürel etkinlik ve mesire alanlarından biri olan ve şimdilerde bir şantiye alanına dönen Gülhane Parkı, bünyesinde barındırdığı İstanbul'un tek hayvanat bahçesini de dağıtmak zorunda kaldı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yeni düzenleme çalışmaları başlatılan parktaki hayvanların bir kısmı Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'ne gönderildi, bir kısmı da Kurban Bayramı öncesi iç piyasada satıldı. İstanbullular şaşkın, yetkililer ise Gülhane'deki hayvanat bahçesinin daha çok "hayvan hapishanesi" olarak hizmet verdiğini dağıtılmasının yararlı olduğunu söylüyor. Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hüner Öztürk, "Gülhane adına uygun bir şekilde, gül bahçesi olarak yeniden düzenleniyor. Hayvanat bahçesi için de çok büyük bir projemiz var. Hayvanların doğal ortamlarında izlenebileceği bir milli park için yer arıyoruz" diyor. Ali Müfit Gürtuna ise penguenlerden ayılara, bataklıklarda yaşayan timsahlardan, çöllerde yaşayan develere kadar her türlü doğal ortamın bulunduğu bir safari parkı yapılacağını açıkladı:

GÜRTUNA: SAFARİ PARK YAPACAĞIZ
"Çok büyük çapta bir düşüncemiz var, safari park. Onun için Kemerburgaz Orman alanlarına da talepte bulunduk ama olumlu cevap çıkmadı. İstanbul'a dünya çapında bir hayvanat bahçesi yapacağız. Yer tespitinde ise son noktalara geldik."

Hayvansız metropol olmaz!
Şehİr Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Ali Rıza Nurhan, dünyanın büyük metropollerinin hepsinde bir hayvanat bahçesi olduğu İstanbul'un bu konuda çok geri kaldığını söylüyor: "Metropol olmanın gereği olarak İstanbul'da da bir hayvanat bahçesi bulunmalı. Ama hayvanların doğal ortamında yaşayacağı, çağdaş bir yer olmalı."

Hayvanseverler Derneği Başkanı Birgül Rona ise Gülhane'nin kapanmasından memnun: "Burası çok yetersiz ve çağdışıydı. Hayvanlar bakımsızdı. Şimdi trend farklı, safari bahçesi veya milli park şeklindeki yerlerde hayvanlar sergileniyor, bu da çok masraflı bir iş."

Mustafa KAYA - Salim YAVAŞOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır