kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Erkekleri kullanma kılavuzu

Kadın yazar İlhan Mete Uçkan'ın kaleme aldığı kitap, kadınlara bir erkeği tavlamanın ve elde tutmanın sırlarını öğretiyor. İşin sonunda da elbette evlilik var...
Ne var ki piyasaya yeni çıkan bu ilginç ve açık sözlü kitabı erkekler de okuyabilir. Bu da kadınların en mahrem taktiklerini öğrenecekleri anlamına geliyor!..

İlhan Mete Uçkan'ın kaleme aldığı, "Erkekleri Kullanma Kılavuzu" (Gendaş Yayınları) adlı kitapta, kadının bir erkeği etkileyip baştan çıkardıktan sonra evliliğe ikna etme sürecinde neler yapması gerektiği anlatılıyor. Kadınların ilişki sırasında erkeği kontrol etmek ya da ona istediğini yaptırmak için başvurduğu yöntemlere Uçkan "oyun" diyor: Kaprisler, ağlamalar, nazlanmalar, tehdit ve şantajlar...

Yazar Uçkan yazdıklarını ya bizzat yaşadığını ya da çevresindeki kadınlardan gördüğünü belirtiyor. Mutlu bir evlilik sürdürdüğünü belirten Uçkan, "Bu oyunları bazen kendi evliliğimde de oynadım ve olumlu sonuçlarını gördüm" diyor.

Kitapta ayrıca aşk ve seks oyunları hakkında da ilginç ipuçlarını veriyor. İşte hem kadınların, hem de erkeklerin işine yarayacak bu kitaptan bazı ipuçları...

TAVLAMA OYUNU
* Tanışma genellikle bir topluluk içinde olur. Sakin, karşısındakini dinleyen, güler yüzlü, konuşmalara olumlu cümlelerle başlayan bir kişilik çizmeniz yararlı olacaktır. Bu arada gözünüze kestirdiğiniz kişiden uzak durun, bırakın o yanınıza gelme ihtiyacı hissetsin. Asla dikkatini üzerinize çekmek için aşırılıklar yapmayın. Sadece bir bakış. Bu kadarı yeterli. Tabii bu bakışın süresinin iyi ayarlanması gerekir.

* Bakışınızla onu yakınınıza getirdiniz. Bu arada grup içersinde dinleyen ve bir şey sorulduğunda ölçülü cevaplar veren bir pozisyonda kalın. O sizinle konuşma girişiminde bulunduğunda kısa ve net cevaplar verin ve konuşmayı uzatmak için çabalamayın

* Erkeklerin birer çocuk olduğunu düşünün ve küçük bir çocuğa nasıl davranıyorsanız onlara da öyle davranın. Bu nedenle de işi bağladıktan sonra erkeğe fazla yüz vermeyin.

* Erkeği kaçırmamak için olmasanız dahi rağbet gören biriymiş gibi davranın. Çünkü etrafı kalabalık bir insanın ilginç olduğu sanılır. Bu düşünce kafasına yerleşince, adamın kıskançlık güdüsünü herakete geçirmek için yakın çevresinden bir iki kişiyi kendinize taraf edin. Kuşatma işte buna denir.

* Erkeğin de mutlaka zaafları vardır. Kendinizi 'Beni seviyor mu, evlenir mi' türü kaygılara boğmazsanız; adamın da şefkat, güven, ait olma duygularıyla kıvranarak kucağınıza başını yaslayabilmek için nasıl can attığını görebilirsiniz.

* Erkeğin elden kaçma sinyalleri, onun bir başka kadınla 'seks yapmasıyla' başlar. İşte bu durumun üstesinden gelebilmek için kışkırtıcı iç çamaşırları birer savaş gereci gibi kullanılmalıdır.

* Bu oyunda da ilk harekete geçen, ilk kaçan oyunda öne geçer. Önemli olan, oyunda ilk kaçışı yapıp karşınızdaki kişinin kafasına her an elinden kaçabileceğinize dair bir paranoyayı yerleştirmektir.

* Evlenmek istiyorsanız ültimatomu verin: 'Laf olsun diye bir ilişki yaşamaya hiç niyetim yok. Önce ne istediğine karar ver. Eğer gerçek bir beraberlik istiyorsan, belki düşünebilirim.'

* Siz evlenmek istiyorsunuz ve sohbet bu konuya gelince sevgiliniz sus pus mu oluyor? Onu hemen terk edin! Niyetiniz evlenmekse, bunu en başından ona söyleyin. 'Koca meraklısı değilim' pozuna girmeyin.

* Kadınlar genellikle kıskanmaz ama kıskanıyormuş gibi yapar. Erkekler kadınların kıskandırma numaralarını çok iyi bilirler de, bu kıskançlık oyunundan pek haberleri yoktur. "Seni çok kıskanıyorum" numarası yaparak onun her anını kontrol edebilirsiniz.

* Gözyaşı... İşte erkeğin üzerinde kuracağınız iktidarın en büyük destekçileri.

* Kelimeler... Örneğin aslında haksızsınız ama üste çıkmak istiyorsunuz: Asla konuşmayın. Sessizce ağlayın. İşinize gelmeyen laflar ederse, 'Neler söylüyorsun, seni hiç anlamıyorum' diye onu suçlayın.

Kadın neden koca ister
* Daha küçüklüğümüzden beri kafamıza sokulduğu için. 'Kızım yatı-katı olan bir adam bul.' Sanki etraf yat-kat sahibi adam kaynıyor. Hem zaten genellikle öyleleri erken kapılıyor.

* Herkes gibi normal olalım diye.

* Tek başımıza ayakta duracağımıza inanmadığımızdan ya da zaten bunu istemediğimizden.

* BaŞkasInIn kişiliğini kendi eksik kişiliğimize yama yapmak istediğimizden.

* Mutlu olmadığımız anne-baba evimizden, kusursuz olacağını hayal ettiğimiz koca evine geçelim diye.

* Kışın daha az yakıtla daha iyi ısınabilmek için.

* Topluma kendimize onaylatmak için.

Seyhan SEVİNÇ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır