kapat
07.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bakacak pazara...

Su kaldırır tarafı olmaz tek ayaklı maçların... Sergileyeceğin sadece bir 90 dakika... Lider olmuşsun, 3. Lig takımı olmuşsun hiç farketmiyor. Uğruna mücadele verdiğinin adı "Kupa" olunca, lig liderliği, düşme tehlikesi yaşıyor olması konusunda kurgulanan sistemler allak bullak olmuyor!

Bu nedenle hem Beşiktaş hem de Denizlili futbolcular adına stresi hücresine kadar yaşamamaları ne mümkün? Futbolla kel alaka bir ilk yarı sonrası hangisinin şampiyonluğu kovaladığını, hangisinin ligin alt sıralarında yer aldığını inanın söyleyemeyiz!

Denizlispor'un bu maçla ilgili bana göre kaybedeceği bir şey yoktu. Çünkü lig çok çok daha önemli... Beşiktaş için kazın ayağı öyle değildi işte! Mutlak kazanmalıydı. Hop oturup hop kalkacağımı düşünüyordum ama umulan gibi geçmedi ilk yarı. Sorununu bir türlü öğrenemediğimiz Ali Tandoğan olayından dolayı Denizli'nin mükemmel işleyen sağ kanadını Marek'in belirgin bir biçimde dolduramadığı kesindi. Timuçin de sol tarafta alışık olduğumuz eski saldırgan tutumunda cimrileşince, horozların hücumları fakirleşti.

Penaltı güme gitti
Coulibaly'nin ayaklarının arasına dolaştırıp da, ağlara iteleyemediği dışında ikinci bir gol pozisyonu izleyemedik Denizli adına... Eğer ilk bölüm için bir şanssızlıktan bahsedecek olursak, Baya'nın direkten dönen topu Beşiktaş'ın talihsizliği idi.

Birbirini karşılıklı sınamalar, garantili paslar, tedirgin koşuşturmalar ve gereksiz faullerden her iki takım da yavaş yavaş kendini soyutladı ve gerçek kimliklerine döndüler. Özellikle Beşiktaşlı oyuncular İlhan Mansız olsun, Tümer olsun, insiyatif kullanarak yaratıcılıklarını sergilemeye başladılar. İlhan'ın golü de iki ortaklı şirketin harika uyumu ile gerçekleşti.

Attığı golle sıkıntılardan kurtulan Beşiktaş, Denizli'ye oranla daha organize ataklar geliştirirken, oyun disiplinden kopan Denizli savunması karşısında gol pozisyonları sayısını fazlalaştırdı. İlhan'ın Süleyman ile karşı karşıya kalarak düşürülmesi var ki Serdar Tatlı'nın gözleri kapalı penaltı noktasını göstermesi gerekti!

Denizli'nin yarı finale kadar dayanması elbette güzel... Ancak şu an ihtiyacı olan ligde kapacağı puanlar. Kupa dün gecede kaldı. Şimdi bakacak önündeki pazara...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır